El lema d’aquest any és «Museus per l’educació i la investigació»

Xàtiva celebrarà aquesta setmana el Dia Internacional dels Museus amb una sèrie d’activitats destinades al públic en general però també a l’àmbit educatiu. El lema triat per a aquest any és «Museus per l’educació i la investigació», subratllant el paper fonamental de les institucions culturals a l’hora de proporcionar una experiència educativa. A més a més, es treballaran els objectius sostenibles d’educació de qualitat per garantir una educació de qualitat, inclusiva i equitativa promovent oportunitats d’aprenentatge permanent, i l’objectiu d’Indústria, Innovació i Infraestructura, fomentant la innovació. 

Fins al pròxim 23 de maig, s’han organitzat visites comentades al Museu de Belles Arts destinades al primer i segon cicle de Primària i amb una durada de 30-45 minuts aproximadament. És necessari demanar hora telefonant al mateix museu, al telèfon 96 228.24.55. La intenció és que els més menuts puguen conéixer el museu de la ciutat, els seus espais i les obres que alberga. 

Aquest dissabte de matí està prevista una visita comentada al convent de Sant Onofre de Xàtiva per a tots els públics. Hi haurà dos torns, a les 11 i a les 12 hores. L’aforament és de 15 persones per cada grup. Per a reservar plaça també cal telefonar al Museu. 

Finalment, el diumenge 19 de maig a les 12:30 hores tindrà lloc al pati del museu de l’Almodí un concert de guitarra valenciana a càrrec de Jonathan Ross Parkin. L’entrada és gratuïta fins a completar aforament.