El programa, destinat a persones majors, es centra en els problemes relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Ahir dimecres va tindre lloc a la Casa de Cultura de Xàtiva un fòrum local del programa «La ventanilla indiscreta», destinat a persones majors, municipis i mancomunitats, el qual ha comptat amb la intervenció de la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo. 

El projecte, de Jovesólides, és finançat per la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de fomentar la participació ciutadana de les persones majors minimitzant l’impacte dels problemes socials. Aquest està centrat en problemes relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, en concret sobre Educació de Qualitat, Igualtat de Gènere i Oportunitats, Treball decent i Creixement Econòmic, i Reducció de les Desigualtats, contribuint d’aquesta manera a la construcció col·lectiva de societats pacífiques i inclusives per al desenvolupament sostenible des de l’educació per a la ciutadania. En el cas de Xàtiva, aquest projecte ha tractat sobre el treball digne de les persones, però enfocat especialment en les persones migrants. 

Segons ha manifestat la regidora Xelo Angulo, «En determinades edats és complicat tornar a entrar al mercat laboral, i si això passa amb la gent del nostre país, la situació de persones que no són originàries d’ací i que han hagut de migrar per necessitat encara és més complicada». La regidora ha incidit en el fet que «és important que des de les administracions posem mesures per pal·liar aquestes situacions, i des de l’Ajuntament de Xàtiva duem a terme des de fa anys programes d’ocupació adreçats especialment a dones majors de 50 anys que necessiten treballar per poder completar les seues prestacions de vida laboral». Angulo també ha esmentat que des de l’Ajuntament es gestiona el servei d’ajuda a domicili. 

El projecte es va iniciar amb un seminari sobre metodologia participativa per apropar els Objectius de Desenvolupament Sostenible a les persones majors, i posteriorment es va dur a terme un experiment social que es va documentar mitjançant un vídeo per visibilitzar la problemàtica escollida durant el seminari. 

L’última activitat d’aquest projecte contempla la realització d’un festival on es visionaran els vídeos dels diferents experiments socials realitzats als municipis participants en el projecte, i on s’analitzarà, es reflexionarà i es farà l’entrega de premis.