Ahir va tindre lloc una demostració a l’IES Lluís Simarro i el proper dimarts es col·locarà una taula informativa a la plaça del Mercat

Ahir dimarts va tindre lloc a l’institut Dr. Lluís Simarro una activitat demostrativa d’aprofitament d’aliments per a reduir el malbaratament alimentari, amb la participació de la FP Bàsica de Cuina junt amb l’associació d’Ames de Casa Tyrius; i el proper dimarts 26 de novembre hi haurà una taula informativa a la plaça del Mercat on es repartirà marxandatge vinculat a l’aprofitament alimentari.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra entre el 16 i el 24 de novembre, té la intenció de fomentar accions de sensibilització sobre la prevenció de residus donant a conèixer estratègies de reducció de residus, fomentant accions sostenibles per a reduir els residus i visibilitzant les accions en matèria de prevenció de residus dutes arreu d’Europa.

Des de l’Ajuntament també han donat algunes recomanacions per a l’aprofitament dels aliments a les llars, que són el lloc on més es malbaraten els aliments convertint-se en residus, que són, fer una llista de la compra amb el que realment necessitem, seguir una dieta més saludable amb aliments de proximitat i de temporada, no jutjar els aliments pel seu aspecte, tant als supermecats com a casa, emmagatzemar els aliments segons la seua data de caducitat o consum preferent, sol·licitar els aliments sobrants del menú per a portar en bars i restaurants, elaborar receptes amb aprofitament d’aliments sobrants i fins i tot fer compost domèstic.