Aquest cap de setmana també es faran activitats i accions de sensibilització en totes les competicions esportives que se celebren a la ciutat

La jornada de hui concentra les activitats del 25N a la capital de la Costera, començant amb un seminari sobre violència de gènere organitzat per la Policia Local de Xàtiva i que porta per títol «Xàtiva es mou per la violència de gènere», des de les 9:30 h, al CCX, mentre que a les 12 hores està prevista la concentració a la porta de tots els centres sanitaris del departament de Salut Xàtiva-Ontinyent. Aquesta vesprada, a les 17 h tindrà lloc en l’auditori de Sant Agustí la jornada de portes obertes del Conservatori Lluis Milan amb protagonisme de «La dona en les arts escèniques», i a la mateixa hora al JOC es treballaran consignes contra la violència de gènere. 

Pel que fa als actes organitzats pel Consell de les Dones per la Igualtat, a les 18 hores es durà a terme la recepció de les pancartes participants en el VII Concurs de pancartes i l’acte de lliurament de premis, i a les 19 hores s’iniciarà la marxa contra la violència de gènere des de l’Ajuntament fins a la plaça de la Trinitat, seu dels jutjats de Xàtiva. En finalitzar la marxa es llegirà el manifest del Consell Municipal de les Dones per la Igualtat, i a les 20 h tindrà lloc la concentració del 25 de novembre contra la violència de gènere i en record de les dones assassinades. 

Aquest cap de setmana també es faran activitats i accions de sensibilització en totes les competicions esportives que se celebren a la ciutat. Finalment, el dia 1 de desembre a les 19 hores, la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, Maria Such, impartirà una ponència respecte al paper de les administracions davant la violència de gènere, organitzada pel PSPV-PSOE a la Casa de Cultura. 

La principal novetat d’aquesta edició és la creació d’una mascota, que porta el nom de Respe, i que ha reforçat la campanya acudint a tots els centres escolars de la ciutat.