Més de 2.000 persones gaudiren el darrer cap de setmana de l’homenatge a Manolo Miralles, «La Celestina» i «Rèquiem»

Xàtiva s’adhereix a la celebració del Dia Mundial del Teatre amb la representació de l’obra teatral «CROMA. Una història dibuixada», amb tres sessions per a públic escolar que se celebren entre ahir dimarts i hui dimecres. 

«CROMA» va ser reconegut el passat any 2023 com a millor espectacle per a xiquetes i xiquets de les Arts Escèniques Valencianes. L’obra és una història dibuixada en directe amb pinzells i molts cubs de pintura que omplin l’escena d’imaginació, expressió plàstica i poesia. Una experiència sensorial per a embrutar-se, mesclar, esborrar, pintar i gaudir de les imatges i del joc teatral a través de la mirada divertida i innocent del tendre protagonista. 

Aquest espectacle forma part de la campanya de teatre escolar iniciada en novembre de 2023, i la qual contempla un total de 13 cites destinades a l’alumnat d’Infantil, Primària, Secundària i Cicles formatius; en valencià, castellà i anglès; a càrrec de companyies valencianes i fins i tot una proposta escènica d’un grup de Xàtiva. La campanya finalitzarà el proper mes de maig i haurà comptat amb l’assistència de 3.800 xiquets i xiquetes de Xàtiva i de poblacions veïnes 

Pel que fa al dia Mundial del Teatre 2024, cal apuntar que l”escriptor noruec Jon Fosse (Premi Nobel de Literatura 2023) ha estat l’encarregat de redactar el manifest, on ha destacat l’art com a eina per aconseguir la pau en un temps on existeixen diferents guerres obertes arreu del món. 

El regidor de Cultura Alfred Boluda també ha volgut aprofitar la imminent celebració del Dia Mundial del Teatre per posar en valor l’èxit de la programació encetada el passat mes de febrer. Sols en el darrer cap de setmana, més de 2.000 persones van passar pel Gran Teatre de la ciutat per gaudir de les tres cites programades, les quals van penjar el cartell d’entrades exhaurides: l’Homenatge a Manolo Miralles, «La Celestina» amb Anabel Alonso i el «Rèquiem» de Mozart interpretat per l’Orfeó de València i l’Orquestra de Cámara de València, amb 115 intèrprets a l’escenari. Escoltem el regidor de cultura, Alfred Boluda: 

A més a més, també s’ha realitzat una inversió de 68.000 euros per dur a terme diferents millores al Gran Teatre, tenint en consideració les necessitats dels xiquets i xiquetes. S’han adquirit elevadors infantils i s’han dotat els serveis amb canviadors de bolquers, a més d’haver col•locat seients destinats a persones amb visió reduïda o disminució parcial de la vista. També s’ha instaurat un horari especial de taquilla per facilitar l’adquisició d’entrades en festius, amb una atenció al públic personalitzada, i s’han atès propostes majoritàriament de companyies valencianes tenint en compte l’equilibri d’una programació que compta amb textos teatrals escrits per dones i participació igualitària.