Aquesta primera edició se centra en les entitats de tipus social i sociosanitari 

Hui, dimarts 5 de desembre, és el dia escollit per l’Assemblea General de les Nacions Unides per commemorar el Dia Internacional del Voluntariat, per tal de contribuir i sensibilitzar al públic de tot el món sobre el voluntariat des de tots els seus vessants. L’Ajuntament de Xàtiva se suma a la celebració d’aquesta efemèride presentant la seua primera edició de la Guia del Voluntariat, elaborada pel departament de Participació Ciutadana. 

Aquesta guia ofereix informació sobre les diferents entitats de voluntariat presents a la nostra ciutat, amb la finalitat de facilitar el contacte entre les persones que volen dedicar el seu temps a ajudar a altres persones i les entitats que desenvolupen programes d’atenció social i altres. La primera edició de la Guia de Voluntariat de l’Ajuntament de Xàtiva se centra en les entitats de tipus social i sociosanitari, estant previst ampliar el seu abast en futures edicions, per tal d’incloure la resta d’entitats que practiquen altres modalitats de voluntariat. 

A la guia es pot trobar informació sobre el tipus de voluntariat que ofereix cada entitat en concret, sobre quins són els requisits per a formar-ne part, així com les dades de contacte amb l’associació de referència. 

La Guia de Voluntariat de l’Ajuntament de Xàtiva es pot descarregar al web d’associacions de la Regidoria de Participació Ciutadana. 

Aprofitant l’edició d’aquesta publicació, l’Ajuntament llança la primera d’una sèrie de crides de voluntariat i ofereix la seua col·laboració a les entitats. Des de la regidoria de Participació Ciutadana s’ofereix a les entitats que porten a terme programes de voluntariat i tenen la necessitat de realitzar captació de persones voluntàries llançar aquesta informació a través del mateix Ajuntament. Les entitats interessades poden posar-se en contacte amb el departament de Participació Ciutadana a través del correu participacio@ayto-xativa.es 

El regidor de Participació, Hèctor Cuenca, ha declarat que «amb la guia de voluntariat fem un pas avant per a visibilitzar i reconéixer el treball de les diferents entitats que duen a terme una gran tasca desinteressada per a millorar la societat i de totes les persones que hi participen». Cuenca ha anunciat que «posarem en marxa una sèrie de programes i serveis per a donar suport a les associacions, començant per aquesta guia i per les crides de voluntariat».