La regidoria de Gran Teatre segueix treballant en la reestructuració de la programació suspesa o ajornada

Aquest divendres 27 de març se celebra el Dia Mundial del Teatre i des de la regidoria de Gran Teatre s’ha volgut llançar una proposta per tal de celebrar l’efemèride respectant el confinament a casa degut a l’Estat d’Alarma pel Covid-19. En concret es convida als ciutadans i ciutadanes de Xàtiva a penjar a les xarxes socials, al llarg d’aquest cap de setmana, fotografies vinculades al Teatre i a les arts escèniques, o bé dibuixos realitzats amb motiu d’aquesta data, acompanyats per l’etiqueta #DiaTeatreXàtiva.

«Volem que participen tant menuts com grans en aquesta iniciativa, per commemorar aquesta jornada. Ja que no podem eixir a gaudir del teatre, almenys que ho puguen fer des de casa» ha explicat la regidora de Gran Teatre, Maria Beltrán.

Cal remarcar que aquest any 2020, el missatge institucional del Dia Mundial del Teatre ha estat signat per Mahmood Nadeem, periodista paquistaní, dramaturg, guionista, director de teatre i televisió, i activista dels drets humans. En el seu discurs, Nadeem destaca que «és hora de recuperar eixa relació simbiòtica entre l’artista i el públic, el passat i el futur. Fer teatre pot ser un acte sagrat i els actors poden convertir-se en els avatars dels rols que desenvolupen», al temps que ha assegurat que «el teatre té el potencial transformador de convertir l’escena en un santuari, i eixe santuari en un espai d’actuació».  

 https://www.world-theatre-day.org/es/messageauthor.html

Activitat teatral

Cal recordar que l’Estat d’Alarma va obligar a suspendre l’actuació de ballet clàssic de El llac dels cignes, prevista per al dijous 12 de març. L’import de totes les entrades venudes a través de la plataforma Instanticket o adquirides presencialment per targeta bancària tant a les taquilles del Gran Teatre com a la Casa de la Joventut ha estat retornat ja als compradors, mentre que les entrades adquirides amb pagament en efectiu es retornaran a la Casa de la Joventut una vegada decretat el final de l’Estat d’Alarma i reoberts els edificis públics municipals.

Des del Gran Teatre han informat a més que se segueix treballant en la reestructuració de la programació per tal de reubicar les actuacions suspeses i ajornades degut a la situació excepcional que està patint el país.

L’Institut Valencià de Cultura, per la seua part, ha creat el canal «QuedatACasa» amb el qual s’ofereixen diversos continguts culturals relacionats amb l’IVC, de forma totalment oberta, accessible i gratuïta.

https://ivc.gva.es/val/ivc-val/noticies-ivc/noucanalivc