Les activitats del Dia de la Dansa han estat organitzades per les regidories d’Arts Escèniques, de Gran Teatre i de Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva

Demà, 29 d’abril, és el Dia Internacional de la Dansa, dia d’inici de les activitats organitzades en l’àmbit municipal, amb un acte d’inauguració a partir de les 18 hores amb música en directe i la col·laboració de Jonatan Cantos i Irene Hermoso de Mendoza. Posteriorment, es realitzarà una cercavila amb circ a càrrec de la companyia La Troupe Malabó.

A les 20:30 hores, hi ha programat al Gran Teatre un espectacle de dansa interdisciplinari anomenat «DID 2022», destinat a tota la família i produït per l’Institut de Dansa Educo creativa i Social. Per a aquest espectacle es podran comprar les entrades a Instanticket i a les taquilles del Gran Teatre hui i demà de 12 a 14 hores.

L’activitat continuarà el dissabte 30 d’abril, dia en què s’han programat fins a huit cites. Al matí, a les 11 h, hi haurà una classe magistral de Zumba al Jardí de la Pau. A les 12 h, altra sobre Danses per als més menuts, i a les 13 h, sobre ball fandango destinat als adults. A les 17 h de la vesprada tindrà lloc una activitat de Bio dansa en la Natura a l’espai de la Nevera de la falda del Castell, a càrrec de Ferran Balaguer, mentre que a les 19 hores, al Jardí de la Pau, hi haurà una exhibició de dansa, circ i fantasia i a les 20 hores, a l’Albereda Jaume I, una exhibició de danses ètniques. Aquest dia també hi haurà a l’Albereda Jaume I un espectacle de dansa a càrrec de la companyia basca Ertza, que actuarà a les 12:30 i a les 18 hores.

Menció a banda mereix també l’espectacle organitzat per al dissabte 30 d’abril al Gran Teatre de Xàtiva a partir de les 20:30 hores, on el hip-hop, la dansa i la cultura urbana seran protagonistes mitjançant l’espectacle «Around the world», de la companyia internacional Brodas Bros. Les entrades per a aquest espectacle es podran adquirir a Instanticket i a les taquilles del Gran Teatre, hui i demà, de 12 a 14 h, i el dia de la funció.

Per al diumenge 1 de maig hi haurà altres cinc cites vinculades a les arts escèniques. La companyia basca Ertza tornarà a oferir un espectacle, en aquest cas anomenat «Otempodiz», amb passes a les 11 i a les 13 hores, mentre que a les 12 h es realitzarà un itinerari de Folklore al carrer amb inici a la porta de l’Ajuntament i arribada a la Finca del Sol passant per Porta de Sant Francesc, Mercat, quatre Cantons, Trobat, Plaça la Bassa, carrer Sant Francesc i de nou Albereda Jaume I. Ja de vesprada, a les 17 h, es realitzarà una exhibició de ball a l’Albereda Jaume I i una dansà al carrer a la plaça de la Seu, a les 19 h. Les activitats finalitzaran els dies 4 i 5 de maig de 18 a 20:30 hores al Gran Teatre de Xàtiva amb exhibicions d’Acro gimnàstica a càrrec dels Instituts Josep de Ribera i Lluís Simarro.

Durant aquests dies col·laboraran entitats i associacions com ara, Avanza Fitness, grup de dansa Socarrel, Associació de Biodansa de la Comunitat Valenciana, acadèmia Fantasy, grup de danses Orientals Arash, Escola de Danses de Xàtiva, Acrodance Xàtiva i Rytmus.

Al mateix temps, diferents entitats culturals, socials i centres educatius han preparat una sèrie d’activitats que s’ofereixen des del passat 26 d’abril i fins a demà com són, un taller de dansa urbana destinat a públic de 9 a 13 anys a càrrec d’Àngela Villa, un taller de ballet per a joves de 6 a 9 anys impartit per Cristina Vidal, un taller de creació de teatre físic per a majors de 16 anys a càrrec d’Idoya Rossi, un taller de dansa contemporània per a majors de 50 anys per part de Gema Gisbert, i un taller de moviment expressiu i creatiu per a grups amb afeccions de diverses índoles realitzat per Rakel Ferrero.

A més a més, demà, Dia Internacional de la Dansa, des de les 10:30 hores hi haurà, al Gran Teatre, sessió escolar d’una mostra de dansa amb música en directe i posterior col·loqui participatiu al voltant de la temàtica de l’espectacle a càrrec de l’Institut de Dansa Educo creativa i Social. Està destinat a alumnes de Primària, l’aforament és de 488 persones i el preu de 3 euros per alumne.

Les activitats del Dia de la Dansa han estat organitzades per les regidories d’Arts Escèniques, de Gran Teatre i de Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva.