El quadre de Felip V que penja cap per avall al Museu de Belles arts de Xàtiva, serà la peça destacada de l’exposició “Felipe V, una guerra, dos ciudades

La ciutat de Xàtiva tindrà enguany un paper destacat als actes de commemoració de la batalla d’Almansa que se celebraran del 20 al 25 d’abril al municipi manxec.

El quadre de Felip V que penja cap per avall al Museu de Belles arts de Xàtiva, serà la peça destacada de l’exposició “Felipe V, una guerra, dos ciudades”, que forma part dels actes de la Recreació de la Batalla d’Almansa 2022 que ha organitzat l’Ajuntament d’aquesta ciutat. Aquesta exposició es podrà veure del 25 d’abril al 27 de maig al Centre Documental i fester d’Almansa. La inauguració serà el dilluns, 25 d’abril, a les 20 h.

Fa dos anys, l’Ajuntament d’Almansa va demanar a l’Ajuntament de Xàtiva la cessió temporal de l’obra per als actes de la Recreació de 2020, però, a causa de la pandèmia, l’exposició va quedar ajornada. El quadre de Felip V penjarà cap avall en aquesta exposició i tornarà a Xàtiva el 28 de maig.

Enguany, 325 anys després de la batalla, la Recreació de 2022 comptarà amb la participació de més de 400 aficionats europeus a les recreacions històriques provinents de diferents països com ara França, Itàlia, Escòcia i Espanya, 200 mosquets i fins a 6 canons de l’època. Segons l’Ajuntament d’Almansa, s’espera l’arribada d’entre 15 i 20.000 visitants. A més de la Recreació, que tindrà lloc el dissabte 23 d’abril, a les 18 h, del 20 al 25 d’abril, hi haurà també exposicions, conferències, tallers, balls, exhibicions d’esgrima, armes històriques, campaments militars de l’època, rutes guiades al camp de batalla i un mercat barroc.