Reme Sinisterra apel·la a la col·laboració dels veïns i veïnes per fer front a la plaga en les propietats privades

L’Ajuntament de Xàtiva està treballant, junt amb l’empresa CTL Sanidad Ambiental, en el control de mosquits tigre tant al nucli urbà de la ciutat com a les pedanies i els disseminats de Bixquert i Carraixet.

«L’increment de mosquits que estem patint es troba directament relacionat amb les contínues pluges que hem patit en les darreres setmanes, el que està propiciant unes condicions molt favorables per a la reproducció dels mosquits», ha explicat la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra, qui ha destacat que «s’han pres mesures per tal d’avançar el calendari de tractaments larvicides, els quals són els més eficaços en aquest sentit».

Des de l’ens municipal destaquen a més que, donades les característiques reproductives del mosquit tigre, és necessària la col·laboració dels veïns i veïnes en les propietats privades, prestant atenció a piscines embassaments, tolls, bidons i recipients en general, ja que les larves de mosquits solen criar-se en aquests punts. «Com a regidora de Medi Ambient faig una crida a la col·laboració de tota la ciutadania per a que prenguen les mesures pertinents de prevenció i així poder evitar la propagació d’aquest insecte en els nostres domicilis», ha expressat Sinisterra.

Cal recordar que l’època d’activitat del mosquit s’estén principalment entre els mesos d’abril a octubre, i per a evitar la seua propagació s’aconsella evitar l’aigua estancada en plats de jardineres, llaunes, neumàtics, dipòsits, piscines, fonts ornamentals i utensilis en general. Altres accions aconsellables són la col·locació de mosquiteres, l’emprament de repel·lents cutanis, la poda de la vegetació densa o la cloració de l’aigua de les piscines en els mesos anteriors i posteriors a l’estiu.