També s’ha donat el vistiplau a una iniciativa de Cs per a fer costat al sector de la pirotècnia

El Grup Municipal de Ciutadans a Xàtiva ha informat mitjançant nota de premsa que el plenari celebrat passat dissabte ha aprovat “un pla municipal contra l’ocupació il·legal d’habitatges a proposta de la seua formació (Cs)”.

El regidor de Cs Juan Giner, va argumentar al respecte que “l’objectiu és garantir la seguretat, la vigilància d’immobles susceptibles de ser ocupats i la convivència ciutadana, així com assegurar la devolució dels immobles als seus legítims propietaris en coordinació amb el Govern de la Comunitat Autònoma”. 

A més, va defensar que “és gravíssim que els propietaris, que amb el seu esforç han fet Inversions, hagen de patir tant perquè hi haja màfies i antisistemes que puguen quedar-se durant anys en els seus habitatges per la llei vigent i la lentitud de la justícia”. 

Per això, va voler destacar que, “es preveuen serveis d’assessorament i orientació jurídica per als afectats”. En la mateixa línia, va explicar que “és necessari un canvi legislatiu important; dotar als ajuntaments de competències per a poder actuar; augmentar la coordinació entre policia local i la resta de cossos i forces de Seguretat, entre altres mesures recollides en la moció”. 

D’altra banda, el ple va aprovar una altra iniciativa presentada per Cs “per a fer costat al sector de la pirotècnia més enllà del treball realitzat ja a nivell municipal en aquest sentit”, va concretar la regidora María Beltrán, qui va reclamar “un pla de rescat i una línia d’ajudes de la Generalitat per a aquest sector tan emblemàtic en la nostra Comunitat”.