El plenari ratifica aquest document que es presentarà públicament el proper divendres 3 de juny

El plenari municipal de Xàtiva corresponent al mes de maig va aprovar el dissabte passat per unanimitat el primer Pla d’Igualtat municipal, el qual es presentarà públicament el pròxim divendres en roda de premsa.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, després de la votació d’aquest punt, va manifestar que era un dia important per a la ciutat.

Per la seua part, la regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza va assegurar que “Xàtiva és una ciutat que en els darrers anys ha fet un salt qualitatiu pel que fa a la igualtat, de la mà de la ciutadania i del Consell. Aquest Pla busca eliminar les improvisacions, i naix després d’un gran estudi de dades i d’opinions de la ciutadania. No és una tasca que finalitza hui, sinó que comença. Ara ens espera una llarga tasca per poder-lo dur a terme, amb una avaluació contínua”.

La regidora de Xàtiva Unida Cesca Chapí va manifestar que “el dia de hui és el compendi de moltes lluites. Aquest és el Pla més transversal de l’Ajuntament, que arreplegaria tots els consells i amb una clara participació”, i la regidora del Partit Popular Pilar García Morell va exposar que “aquest Pla d’Igualtat és la suma de moltes i de totes les que hem volgut participar, la continuació del que ja iniciaren algunes dones pioneres a Xàtiva, com Matilde Ridocci, Artemina Botella, Tereseta ‘la cadirera’, Ana Artigues o Anita la Comare». La regidora no adscrita Maria Beltrán també va afirmar que «Xàtiva fa un pas més endavant en matèria d’igualtat amb aquest document de planificació de totes les matèries i polítiques públiques. Es tracta d’un dels compromisos més importants que adquireix l’Ajuntament en aquesta matèria».

D’altra banda, el plenari municipal també va aprovar per unanimitat l’acceptació dels projectes del camp de voluntariat juvenil “La costa del Castell 2022” i “Compartint vides”. La regidora de Joventut Lena Baraza va indicar que “cadascun dels projectes acolliran a 25 persones i hem viscut de manera positiva tots els camps de voluntariat que hem fet i que ajuden al creixement de la responsabilitat de les persones participants. Tenim moltes ganes de començar especialment el voluntariat social”. Per la seua part, el regidor de Xàtiva Unida Héctor Cuenca va declarar que “apostem per la participació i el voluntariat és una eina per a formar a persones en aquest sentit”.

El plenari de Xàtiva corresponent al mes de maig també va tractar tres mocions presentades pels grups municipals Xàtiva Unida i Partit Popular.

D’una banda, es va aprovar la moció presentada pel Partit Popular per a sol·licitar ajudes destinades a rehabilitar la Seu de Xàtiva (amb vots favorables de PSPV-PSOE, Partit Popular, Ciutadans i la regidora no adscrita Maria Beltrán; i l’abstenció de Xàtiva Unida) i una altra moció també presentada pel Partit Popular per a modificar la Llei 7/2022, de 8 d’abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular (amb vots favorables de PSPV-PSOE, Partit Popular, Ciutadans i la regidora no adscrita Maria Beltrán, i el vot contrari de Xàtiva Unida). La que no va eixir endavant va ser la moció de Xàtiva Unida per a la creació del Consell Municipal de Cultura, que va tenir els vots favorables de Xàtiva Unida, els vots contraris del PSPV-PSOE, Ciutadans i de la regidora no adscrita Maria Beltrán, i abstenció del Partit Popular.