Roger Cerdà: “són uns pressupostos de màxima responsabilitat, amb una ferma voluntat per reactivar la ciutat econòmicament i socialment”

L’Ajuntament de Xàtiva va aprovat en el plenari corresponent al mes d’octubre el pressupost municipal per al proper exercici 2022, amb els vots favorables del PSPV-PSOE i la regidora no adscrita Maria Beltrán, i els vots contraris de Xàtiva Unida i del Partit Popular, ja que no es va comptar amb la presència del regidor de Ciutadans Juan Giner.

L’alcalde Roger Cerdà ha qualificat aquests pressupostos com “uns pressupostos de màxima responsabilitat, amb una ferma voluntat per reactivar la ciutat econòmicament i socialment, amb la capacitat per a generar crèdits per a l’arribada de fons europeus i donant resposta als grans reptes de present i de futur que té aquesta ciutat”.

Per la seua part, el regidor d’Hisenda i portaveu socialista Ignacio Reig ha manifestat que “afrontem els pressupostos de 2022 amb la intenció de reforçar les polítiques iniciades després de la pandèmia, per tractar de tornar econòmicament al 2019 i retornant al camí del creixement i de la creació sostinguda de llocs de treball”, al temps que ha reconegut que s’ha tractat de trobar el consens amb la resta de forces polítiques “en un expedient tan important com el del pressupost municipal”.

La regidora Maria Beltrán també ha votat favorablement als pressupostos i ha incidit en que “aquest és un pressupost molt diferent al de 2021, amb quasi 29 milions, i en el que destaca com cada any la despesa en el capítol de personal però també la gratuïtat per a les escoles infantils, els diners destinats als esports i també els que van dirigits a Benestar Social”.

El portaveu de Xàtiva Unida Miquel Lorente ha agraït la recuperació de la possibilitat de dialogar i d’intentar arribar a acords. “Ens haguera agradat arribar a un acord però no ha pogut ser. Aquest és un inici, però aquest pressupost s’ha quedat curt”. Lorente ha remarcat entre altres qüestions la incorporació d’una línia específica per a Bixquert amb una dotació inicial de 50.000 euros o les inversions als parcs infantils, però ha defensat el vot negatiu en “la insuficiència en accessibilitat a Xàtiva per poder atendre a totes les necessitats en l’espai urbà, la participació i les infraestructures hidràuliques, molt minvades respecte a les necessitats d’aquesta ciutat”.

Per al regidor del PP Eduardo Llopis “les inversions són clarament insuficients per a totes les necessitats de la ciutat”. Llopis ha expressat que el govern “no és creïble a l’hora de realitzar pressupostos i molt menys d’executar-los”.

Aprovació d’altres punts

Al plenari municipal també es va aprovar el pas de la regidora Maria Beltrán al grup de no adscrits de l’Ajuntament, així com la seua adscripció a les comissions informatives permanents.

D’altra banda, també va eixir endavant la modificació puntual de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament de Xàtiva, amb els vots a favor del PSPV-PSOE i Maria Beltrán i les abstencions de PP i Xàtiva Unida; així com la modificació de pressupost per tal de pagar la liquidació de la sentència 213/2020 del Tribunal Suprem referent al càlcul de la revisió de preus del contracte de construcció de la Ciutat de l’Esport, el qual va comptar amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Xàtiva Unida i Maria Beltrán, i l’abstenció del Partit Popular. Altre punt aprovat per unanimitat va ser la revocació de les competències de gestió, liquidació i inspecció de la taxa de subministrament d’aigua potable i clavegueram atorgades a la Diputació de València.