Les activitats s’estendran fins al mes de desembre i tots els dissabtes i diumenges hi haurà visites guiades a l’exposició d’Andreu Alfaro

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat en roda de premsa la campanya «Xàtiva, una ciutat per descobrir», amb la qual s’han programat activitats per part de la regidoria de Turisme de cara als mesos de tardor.

«Aquest és un projecte cultural i turístic que pretén promocionar i dinamitzar el turisme amb una agenda d’activitats gratuïtes que es podran gaudir tots els caps de setmana, des d’aquest mes de setembre fins al mes de desembre», ha explicat la regidora de Turisme Raquel Caballero, qui ha incidit en que aquestes activitats segueixen les línies mestres de la campanya d’estiu en la que es va apostar per atraure el turisme nacional i de proximitat.

El principal reclam turístic al llarg d’aquest mesos serà l’exposició d’Andreu Alfaro i que oferirà visites guiades tots els dissabtes i diumenges fins al mes de desembre. L’exposició, que estava prevista per al passat mes d’abril però es va haver d’ajornar fins al mes de setembre, està situada en els principals espais turístics de Xàtiva.

A més a més, també s’han organitzat altres rutes per diferents enclavaments del municipi. En setembre tindrà lloc una ruta Estellés i una ruta nocturna d’aventura i llegendes a la Costa del Castell (ambdues el dissabte 26), a més d’una jornada de portes obertes al Castell i els museus municipals el dia 27, coincidint amb el Dia Mundial del Turisme. Per a octubre es programarà una experiència de ioga-mindfulness (dies 3 i 4), una ruta pels Banys Àrabs i el Nimfeu Romà (17 i 18), junt a una ruta nocturna al castell per al dia 31. A més a més, els dies 9, 10, 11 i 12 es realitzaran visites teatralitzades al castell amb motiu del pont d’octubre, per a la qual caldrà comprar l’entrada al castell amb visita guiada gratuïta.

A més a més, els dies 31 d’octubre i 1 de novembre es realitzarà una ruta Borja, i les visites conclouran en desembre amb la ruta i visita a l’exposició «rius en l’aire» (dies 5 i 7) i la ruta de les mil fonts (dies 6 i 8).

Les activitat són totes a l’aire lliure, amb grups reduïts, i seguint totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries. A més a més, a cadascun dels assistents se’ls obsequiarà amb una mascareta de Xàtiva homologada i reutilitzable. Les entrades per a assistir a aquestes visites -que cal recordar que són gratuïtes-, es podran adquirir a partir de demà a la web de Xàtiva Turisme (www.xativaturismo.com).

Aquestes activitats poden veure’s ampliades en la programació de la propera primavera, en la que s’inclourien rutes de Xàtiva que no s’han programat per a aquesta tardor. «Al remat, la finalitat és captar els màxims visitants possibles per a que puguen descobrir la ciutat, fent créixer el teixit econòmic de la ciutat i afavorint el sector comercial i de l’hostaleria», ha assegurat Raquel Caballero.