El Betlem es podrà visitar únicament per fora i els Reis d’Orient confirmen que vindran a Xàtiva

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà va anunciar ahir noves mesures davant l’agreujament de la situació sanitària provocada per l’augment de contagis de Covid-19, les quals han entrat en vigor hui i es prolongaran almenys durant quinze dies.

A partir de hui, dijous 17 de desembre, se suspenen a Xàtiva totes les activitats municipals, culturals, turístiques i esportives al casc urbà, disseminats i pedanies, a més d’ordenar-se el tancament temporal al públic de les instal·lacions municipals, inclòs el Castell, i amb les úniques excepcions de la Casa de la Ciutat -on s’haurà de demanar cita prèvia-, el Conservatori i el cementeri municipal. Així mateix se suspèn la circulació del tren turístic i l’escoleta de Nadal, així com també s’ajorna la programació del Gran Teatre fins a nova data.

Pel que fa a les instal·lacions esportives municipals, s’ordena el tancament temporal i només es permetrà l’activitat federada a porta tancada, sense permetre’s l’ús de les dutxes (a excepció del cas de les competicions federades, on quedaran restringides a un terç de l’aforament). Així mateix, se suspenen les autoritzacions d’ús d’espais municipals a excepció de terrasses, contenidors d’obra i altres anàlegs, sempre que no resulten incompatibles amb la finalitat del decret aprovat, i el mercat ambulant continuarà funcionant amb les restriccions establertes. Per contra, els jardins romandran oberts però quedaran regulats per la normativa autonòmica.

D’altra banda, cal destacar que el Betlem municipal, que s’obrirà aquest dissabte 19 de desembre, no permetrà l’accés al seu interior per les restriccions establertes però sí es podrà visitar pel seu perímetre exterior.


Els Reis d’Orient vindran a Xàtiva

Malgrat les noves mesures que es van a dur a terme a la ciutat, els Reis d’Orient han confirmat que vindran a Xàtiva el proper 5 de gener, per visitar als xiquets i xiquetes de la ciutat, tot i que la seua arribada s’haurà d’adaptar a les recomanacions sanitàries per tal d’evitar aglomeracions.