El programa «Generació Digital – Agents del Canvi» es durà a terme al Centre de Formació Foproin i compta amb el finançament de Fons Europeus

Ahir de matí es va presentar al nou Centre de Formació Professional Foproin de Xàtiva el nou programa “Generació Digital – Agents del Canvi”, el qual es durà a terme amb el finançament dels Fons Europeus Next Generation i impulsat des del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, el Pla de Recuperació Transformació i Resiliència, l’Escola d’Organització Industrial i Generación D. 

Aquest programa té la intenció de formar i qualificar a 590 joves com a Agents del Canvi 2023-2024. Està destinat a joves de fins a 35 anys en situació de desocupació o que treballen en una Pime d’entre 10 i 249 treballadors. 

L’objectiu del programa és desenvolupar en els participants els coneixements i les competències necessàries per a incorporar-se al mercat laboral amb un perfil per ser capaç de digitalitzar la Pime. A més a més, aquestes incorporacions serviran per a dotar al teixit empresarial de la Comunitat Valenciana de nou talent per a executar accions concretes i específiques baix un mateix Pla d’Acció, mentre es buscarà reduir la bretxa digital per qüestions de gènere incrementant el nombre de dones formades al sector TIC. 

Per a poder inscriure’s en aquest programa, és necessari tindre un grau universitari o estar cursant l’últim any; tindre una FP de Grau Superior; o bé tindre un certificant de professionalitat nivell 3, títol de Batxillerat o d’FP mitjà sempre que es tinga una experiència mínima de 2 anys en un lloc de treball vinculat a les competències digitals. Pel que fa a l’experiència laboral, serà necessari acreditar 6 mesos d’experiència professional prèvia incloent pràctiques. 

Aquest programa formatiu implicarà una càrrega d’aprenentatge de 375 hores, amb almenys 150 hores de formació en modalitat presencial o presencial virtual, amb mòduls com ara gestió empresarial i estratègica, innovació, processos amb el client, tecnologia i habilitadors de la transformació digital, habilitats i mentorització. La matriculació es pot realitzar a través de la pàgina web somosdigitalescv.com.