Més de 80 persones es beneficien de programes mixtos de formació i ocupació gestionats per l’ajuntament

El divendres passat, el saló de plenaris de l’Ajuntament de Xàtiva va acollir l’acte de clausura dels dos tallers d’ocupació que van finalitzar la seua activitat la setmana passada. Es tracta dels projectes «Xàtiva Treballa 22-23» i «Dones amb Futur», que han servit per a donar formació i treball a 20 persones durant un any, amb l’objectiu de millorar les capacitats de trobar ocupació per a totes les persones participants. Es tracta de programes mixtos de formació i ocupació, que subvenciona Labora amb càrrec al Fons Social Europeu. 

L’alcalde Roger Cerdà i la regidora de Joventut i Ocupació, Lena Baraza, van rebre als alumnes treballadors i els van lliurar el diploma que acredita la seua formació i experiència. Les 10 persones participants en el taller «Xàtiva Treballa 22-23» han rebut formació en treball d’obra, mentre que les participants en el taller «Dones amb Futur» han centrat la seua activitat en tasques d’administració general. 

En total, l’Ajuntament ha rebut subvencions per import de 2.053.765 euros, per a sostenir el funcionament de 6 projectes mixtos d’ocupació i formació, que han beneficiat a més de 80 persones, comptant alumnes treballadors i treballadores i personal directiu, docent i d’administració. Els quatre projectes iniciats en 2023 sumen 1.255.044 euros, mentre que els projectes aprovats que es posen en marxa en 2024 abasten la quantitat de 798.721 euros. A aquestes quantitats cal sumar els més de 25.000 euros d’aportació municipal, i per això la xifra global supera amplament els 2 milions d’euros que gestiona l’ajuntament en programes que donen ocupació i formació i milloren l’ocupabilitat de les persones beneficiàries. Escoltem a la regidora de Joventut i Ocupació, Lena Baraza: