Els campionats SKILLS té com a objectiu millorar la imatge, qualitat, i atractiu de la formació professional

Els campionats SKILLS, també coneguts com les OLIMPÍADES DE L’FP, tenen com a objectiu millorar la imatge, qualitat, i atractiu de la formació professional, així com motivar a la comunitat educativa, demostrant el nivell d’excel·lència que aconsegueix la formació professional i potenciant les relacions dels centres amb les empreses dels diferents sectors professionals representats per les especialitats formatives que imparteix el sistema educatiu d’FP a la Comunitat Valenciana.

Els dies 4 i 5 de novembre es realitzarà en el CIPFP LA COSTERA de Xàtiva la competició final de la Comunitat Valenciana dels Skills de Pintura de l’Automòbil i Reparació de Carrosseries, en les que participaran els 6 estudiants de pintura i els 6 estudiants de carrosseria que es classificaren en la fase prèvia.

Els guanyadors d’aquesta competició autonòmica representaran a la Comunitat Valenciana en el Campionat Nacional SpainSkills 2021, que se celebrarà en Madrid el pròxim mes de març, els guanyadors de la qual representaran Espanya als europeus i al mundial SKILLS.

Els objectius de la competició són, entre d’altres:

  • Promocionar els estudis desenvolupats en els centres educatius on s’impartisquen cicles formatius pertanyents a la família professional de Transport i manteniment de vehicles.
  • Estimular l’alumnat per a millorar la qualitat dels ensenyaments de Formació Professional.
  • Reconéixer i estimular la labor del professorat en els centres educatius en els quals s’imparteixen aquestes especialitats de Formació Professional.
  • Potenciar la relació entre els centres educatius i les empreses del sector.
  • Aconseguir un punt de trobada entre els professionals del món laboral, el professorat de Formació Professional i els futurs professionals.
  • Sensibilitzar l’alumnat de Formació Professional de la importància que suposa estar preparat per a incorporar-se al món laboral.