El president de l’Associació de Juristes Valencians, José Ramón Chirivella, oferirà la conferència “La reforma constitucional

L’Associació Cultural Amics de la Costera i l’Associació de juristes valencians han organitzat per a hui dimarts, a les 18 h, al Museu de Belles Arts de Xàtiva una jornada sobre la recuperació del Dret Foral valencià i el 40 aniversari de l’Estatut d’Autonomia. Segons Amics de la Costera, el poble valencià pateix una discriminació ancestral dins l’Estat espanyol a la que es vol posar remei amb actes d’aquest tipus. 540 municipis valencians, i tota la comarca, secunden la proposta de reforma constitucional per recuperar el Dret Foral, que ens va llevar per les armes Felip V i encara no hem recuperat.

A les 18 h està prevista la benvinguda dels participants a càrrec de l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà. A les 18:10 h hi haurà una conferència titulada “La reclamación foral, reivindicación persistente de la sociedad valenciana” a càrrec de Pilar García Trobat, catedràtica d’Història del Dret de la Universitat de València. A les 18.35 h, taula redona sobre la “Utilitat del Dret Civil per als ciutadans i defensa de l’autogovern a Xàtiva i la Costera”, amb la participació del cronista oficial de Xàtiva, Agustí Ventura, l’alcaldessa de Vallada i presidenta de la Mancomunitat de La Costera-Canal, María José Tortosa i el registrador de la Propietat, Eduard Nicolau, moderada pel professor de Dret Civil de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana, Federico Arnau.

A les 19.15 h el president de l’Associació de Juristes Valencians, José Ramón Chirivella, oferirà la conferència “La reforma constitucional: via per a la recuperació del Dret Civil Foral, 315 anys després de la Batalla d’Almansa”.

La clausura institucional de la jornada està prevista a les 19.30 h.