Victòria de la Falla Ferroviària en secció especial de falles grans i del Raval en falles infantils

Hivern contra primavera. Aigua contra Foc. A favor, les ganes de falles, la revenja per la pandèmia, la necessitat de renovació i de passar pàgina. En contra, la pluja constant, el paraigües, el deteriorament dels monuments i les llàgrimes de les falleres.

La millor programació de foc de la història a Xàtiva deurà esperar. Les desfilades, l’ofrena i la romeria de Sant Josep, suspeses o acurtades en itinerari i participació.

Victòria de la Falla Ferroviària en secció especial de falles grans i del Raval en falles infantils. La Falla Selgas Tovar, guanya per tercer any consecutiu el premi al millor llibret. Molina Claret, el premi a la millor crítica local i Sant Feliu, la millor crítica fallera.

També es va registrar algun problema el dissabte a la nit a l’hora de la “cremà”, amb lleus incidents en forma d’explosió als monuments de Juan Ramón Jiménez i Mercat. 

Acaben les falles de 2022 i ho fan deixant-nos, d’una banda, la sensació que encara no estem en pau amb la festa i d’altra, un record especial per a Patricia Vinyes, Marives Puchades i la resta de falleres majors de les comissions de Xàtiva. La primavera ha arribat, però l’amenaça de la pluja encara ens acompanyarà uns dies.