La prova de ciclisme adaptat, avalada per la UCI, comptarà amb la participació d’esportistes com Ricardo Ten o Maurice Eckhard

Xàtiva acollirà el proper dissabte 9 de setembre la segona edició de la Valencia European Paracycling Cup, la qual ahir va estar presentada amb la presència del regidor d’Esports Vicent Lluch, els ciclistes i medallistes paralímpics Ricardo Ten i Maurice Eckhard, i el president del club Dstrel Pablo Estrela.

Es tracta d’una prova internacional avalada per la UCI, i que compta amb alguns dels esportistes nacionals i internacionals més destacats com són Ricardo Ten (recentment proclamant campió del món de Ciclisme adaptat en pista) i Maurice Eckhard, tots dos medallistes paralímpics. La prova és valedora per atorgar els campions autonòmics de la Comunitat Valenciana.

«Xàtiva està convertint-se en un referent dins del ciclisme adaptat gràcies a l’aposta de proves com aquesta, que viu la seua segona edició. Des de l’Ajuntament sempre recolzarem aquest tipus d’activitats», ha indicat el regidor d’Esports Vicent Lluch, qui ha animat a tota la ciutadania «a eixir al carrer el proper dissabte 9 de setembre per a animar a aquests magnífics esportistes abanderats de l’esforç i la superació dins del món de l’esport».

La del 9 de setembre a Xàtiva serà l’etapa en línia de ruta, amb dos circuits diferenciats. El primer dels circuits, destinat a les categories de handbikes i tricicles, serà més curt i adaptat amb 6 voltes i uns 36 km, recorrent de forma circular el polígon industrial de la ciutat. El segon dels circuits, destinat a les bicicletes, tindrà 4 voltes i passarà per les localitats de Xàtiva, el Genovés i Llocnou d’en Fenollet, amb uns 60 km de competició. L’eixida i la meta de les carreres serà l’Avinguda Pintor Juan Francés. A més a més, tindrà lloc una eixida neutralitzada per la ciutat amb la qual es dóna visibilitat als esportistes. Aquesta començarà a les 8:30 per a handbikes i tricicles, i a les 10:30 per a bicicletes.

El president del club ciclista Dstrel, Pablo Estrela, ha assegurat que «aquesta és una de les carreres més boniques que es poden celebrar en el calendari nacional. Com a club ciclista tenim la fortuna de comptar entre els nostres 25 esportistes amb gent com Ricardo Ten o Maurice Eckhard, que estan aconseguint grans èxits. Apostem per la inclusió dins de la pràctica esportiva i per l’organització de grans esdeveniments com aquest per donar-li visibilitat».

Les inscripcions han augmentat un 40% respecte a l’any passat, i a hores d’ara superen els 90 participants, tot i que des de l’organització s’espera poder arribar al centenar abans del tancament d’inscripcions el proper 6 de setembre. A més d’Espanya, competiran ciclistes procedents de països com ara Emirats Àrabs Units, Iraq, Argentina, Bèlgica, El Salvador, Grècia, Irlanda, Japó, Països Baixos i Rússia.

«Per a nosaltres és molt important que aquesta prova continue celebrant-se, perquè sabem de la complexitat de l’organització. És bonic tornar a Xàtiva per tercer any i esperem gaudir de bones carreres», ha declarat Ricardo Ten, mentre que Maurice Eckhard ha asseverat que «aquest és un circuit que ens agrada a totes les persones que competim. Molts companys de la selecció vindran perquè aquesta prova compta amb pujades que són difícils de vore en el ciclisme adaptat».

El diumenge 10 la competició es traslladarà a València, on se celebrarà la contrarellotge de la Valencia European Paracycling Cup.