Al Familycash Xàtiva masculí se li escapa un partit que tenien controlat contra el Sant Roque de Canàries, un dels favorits de la lliga regular.

Una jornada de gran nivell de voleibol en les lligues de plata espanyoles, que començava dissabte passat en el Pavelló del Mediterrani d’Almeria al qual es desplaçava l’equip femení del Xàtiva en un enfrontament crucial per la permanència. Les xativines van guanyar per un contundent 0-3, sumant els tres punts en joc. Dissabte que ve a Xàtiva contra l’Arona de Tenerife hi haurà una altra cita crucial contra un rival directe. Diumenge passat el Xàtiva masculí rebia en el pavelló municipal de voleibol a un dels millors equips de la lliga regular, el Sant Roque de Las Palmas de Gran Canaria. Destacar que ha estat amb seguretat el millor partit que hem presenciat els aficionats durant aquesta temporada, als de Xàtiva els va faltar molt poc per a emportar-se la victòria.

El Familycash Xàtiva voleibol femení, va aconseguir tres importants punts en vèncer al Mintonette d’Almeria per 0-3 (12-25/11-25/16-25). Una gran alegria per al conjunt de Larry Creus i José Manuel Martí en la jornada 18, que van realitzar un partit molt seriós i van aconseguir mantenir el nivell de joc durant tota la trobada. Les de Xàtiva van treballar bé en servei i atac durant el primer set obtenint un ampli avantatge de 5-11. Amb aquest parcial les xativines van continuar fent el seu joc i ben posicionades dins de la pista, i cometent molt pocs errors, van aconseguir anotar-se el parcial per un clar 12-25. En el segon set cal destacar que les de Xàtiva van continuar fent un bon servei que posava en destrets una vegada i una altra a la saga d’Almeria, aconseguint diversos punts directes (1-10). Amb aquest parcial les xativines van aconseguir jugar amb molta comoditat i en cap moment els va inquietar el rival, bones defenses i una sèrie d’atacs en els primers temps van fer la resta, per a acabar guanyant per un altre contundent resultat (11-25). Amb 2-0 en el marcador, les d’Almeria van sortir mes endollades en el tercer i ultim set, millorant en recepció i defensa, la qual cosa els facilitava els contraatacs. Les locals van aconseguir igualar el marcador (8-9) amb punts bastants disputats. Les de Xàtiva van continuar realitzant el seu joc i van aconseguir augmentar a poc a poc l’avantatge en el marcador (12-15). Una sèrie d’encerts en atacs consecutius del conjunt xativí van posar terra pel mig i van aconseguir ampliar l’avantatge (12-18). Les d’Almeria van lluitar fora mida per a recuperar el parcial, però es van trobar amb un equip visitant molt segur, que finalment guanyaven i aconseguien els tres punts en joc.

La pròxima Jornada serà el dissabte 5 de març a les 18.15 hores en el pavelló de voleibol de Xàtiva, amb un altre partit crucial contra un rival directe, l’Arona de Tenerife. Tots dos equips busquen assegurar-se matemàticament la permanència i en aquest moment estan empatats a dinou punts en la classificació. Serà fonamental el suport del públic per a aconseguir la victòria.

L’altre gran partit disputat va ser el masculí. El Familycash Xàtiva masculí van perdre una gran oportunitat per a doblegar a un dels favorits de la classificació, amb gran nivell de voleibol de tots dos conjunts. Finalment van cedir davant el Sant Roque de Las Palmas de Gran Canaria per 1-3 amb parcials molt ajustats (25-19/28-30/20-25/25-27). Els aficionats van gaudir de valent del partit de la jornada 18 que es va disputar diumenge passat en el pavelló de voleibol de Xàtiva. Sens dubte un dels millors partits d’aquesta temporada. Molt bé van començar les coses per als d’Hernán Pesci i Claudio Fantin en el primer set, els canaris no van poder parar als xativins en cap moment. Aprofitant els errors en servei i atac dels canaris, els de Xàtiva contrapuntuaben amb molta regularitat i els punts anaven caient en el caseller local (10-6). Amb aquest avantatge, els locals van arriscar en servei i atac sorprenent totalment el rival fins al final (25-19). La segona manega va ser la mes decisiva del partit per a l’equip de Xàtiva, que van aconseguir avançar-se per 11-6 i tot semblava que anava a transcórrer com en el primer set, però els canaris avisaven retallant la diferència en el marcador (13-12) i provocant el primer temps mort del partit per als locals. A partir d’ací la igualtat va ser la tònica general, els canaris van aconseguir 19-21 al seu favor, però van contraatacar els de Xàtiva fins a posar-se 22-21. Un final d’infart que no va tenir un dominador clar i que finalment aconseguia emportar-se el Sant Roque per 28-30, després d’alguns errors no forçats dels de Xàtiva, que van malgastar dues boles de set.

Els canaris van aconseguir el seu ple nivell de joc en el tercer set, malgrat que els locals els van oposar una forta resistència (15-18). Finalment van remuntar el partit per 20-25. Es va obrir un nou escenari en el quart set, els de Xàtiva anaven a vendre cara la seua derrota, els canaris van ser per davant en el marcador amb atacs i defenses molt efectives, però els xativins van treballar a preu fet per a aconseguir empatar 23-23. Un final d’infart en el qual els de Xàtiva van comptar amb una bola de set (25-24), va mantenir les esperances de forçar el desempat fins al final, però els visitants van saber tancar el partit per 25-27.

La pròxima jornada, es disputarà a Xàtiva el Dissabte 5 de març a les 16 hores contra el Torredembarra de Tarragona, un rival directe en la classificació per a continuar en la lluita pel cinquè lloc, en una lliga regular de gran nivell de joc en tots els equips.