Gran partit del Familycash femení que també aconsegueix puntuar

Cap de setmana marcat pel derbi valencià per partida doble, masculí i femení, contra el CV València. Totes dues trobades no van deixar a ningú indiferent, destacant sobretot el gran nivell de voleibol.

El Familycash Xàtiva voleibol masculí van guanyar per un igualat 2-3 al CV València, en partit disputat dissabte passat en el Pavelló de Benicalap, corresponent a la huitena jornada de la lliga de plata espanyola. Difícil papereta per als d’Hernán Pesci i Claudio Fantin davant un rival lluitador fins al final. El primer set transcorria molt igualat, els de Xàtiva no acabaven de trobar-se còmodes en pista, mentre que els del València van anar creixent en bloqueig i servei en el tram final per endur-se el parcial. Una segona manega amb iniciativa per al Valènci, que va saber frenar a temps el conjunt xativí. Va créixer el joc de Xàtiva i es van ensenyorir de la situació, aconseguint sumar el segon set. Un tercer set ben jugat pels locals, els de Xàtiva van arriscar per a tractar de retallar diferències, encara que van estar imprecisos en atac. Els del València van saber mantindre les diferències i van guanyar. En el quart set els de Xàtiva van portar la iniciativa recuperant el seu nivell de joc. Els del València lluitaven fora mida però els de Xàtiva van mantindre l’avantatge. Dos bloquejos i dos atacs locals igualaven el marcador i després d’un final d’infart, van ser els de Xàtiva els que van aconseguir forçar el tie-break. Un cinqué set en el qual els xativins van ser sempre per davant en el marcador va fer que finalment s’imposaren per 10-15. S’estreny la classificació, els de Xàtiva són quarts a un punt del segon classificat.

El Familycash Xàtiva femení va competir en un gran partit cedint per la mínima 3-2 davant el CV València. Les de Rafa Mora van aconseguir almenys un punt, poca renda per al nivell de joc exhibit. Les xativines van dominar clarament el primer set, treballant intensament en servei i defensa, i amb contundència en atac per sumar el 0-1. Més igualada va transcórrer la segona manga, les jugadores locals es van trobar una mica més còmodes en pista. Es van veure jugades emocionants, tots dos equips es van ocupar a fons, les de Xàtiva van aconseguir una renda de 17-21. No obstant això, les locals van continuar lluitant, i ni tan sols els dos temps morts visitants van aconseguir frenar la seua ratxa. Amb 22-22 s’obria un altre escenari, i el València empatava 1 a 1. Un tercer set en el qual les de Xàtiva van recuperar el seu nivell de joc, però les locals no donaven per perdut cap punt. Les xativines van salvar diverses situacions complicades, mantenint les diferències. Aprofitant el factor pista i amb un servei duríssim, les locals van aconseguir donar-li la volta al marcador i remuntar el partit per 25-21. De nou un quart set d’infart, amb gran nivell de joc, aquesta vegada amb la iniciativa per al València . Es van recuperar les de Xàtiva, amb un bon servei que dificultava la recepció local. Una nova espenta del València, abrigallades pel seu públic, va posar el marcador en 23-20. No obstant això, les de Xàtiva, no van cedir, van creure en la victòria i van aconseguir forçar el tie-break (23-25). El cinqué set transcorria favorable al València (8-5), però amb el Xàtiva lluitant cada pilota van aconseguir empatar. Final d’infart, el València s’avançava 13-11, un error arbitral va impedir sumar el 13-12 i davant les protestes del Xàtiva van traure targeta roja i es va acabar abruptament el partit (15-11).

En les categories de Base. Victòria del Xàtiva Juvenil masculí de la primera divisió autonòmica, en la pista del CV Gandia per 0-3, en partit dominat pels de Claudio Fantin. El Xàtiva juvenil femení de la primera divisió autonòmica va cedir davant el líder CV Elx per 0-3, però les xativines van lluitar fora mida. Victòria clara del Xàtiva juvenil femení en la segona divisió autonòmica per 3-0 contra el CV Ontinyent, amb un segon set molt igualat.