El passat dissabte els equips xativins van disputar el seu últim partit a casa de la temporada

Dissabte passat 18 de març es van disputar en el pavelló de voleibol xativí els dos partits de la superliga2 masculina i femenina corresponents a la jornada 21, penúltima de la lliga regular, que suposen l’últim partit a Xàtiva aquesta temporada. Tots dos conjunts acabaran la lliga lluny de casa dissabte que ve. L’equip femení viatjarà a Tenerife, on siga com siga el resultat, no canviarà la huitena posició en la classificació general, aconseguida fa ja diverses setmanes; un gran resultat per a la joventut que té aquest equip que està en franca progressió esportiva. L’equip masculí, viatjaran a la pista del líder a Castelló, i després dels resultats de la passada jornada conservaran matemàticament la quarta posició en la taula, un gran èxit, ja que, malgrat tindre un gran nivell, els de Xàtiva destaquen sobretot per la seua gran joventut, amb una aposta clara per la pedrera, en una lliga en la qual els equips estan molt reforçats. 

El Familycash Xàtiva masculí va guanyar amb contundència davant el Nou Art Torredembarra de Tarragona per 3-0. Els pupils d’Hernán Pesci van lluitar des dels primers compassos del primer set, on ja s’albirava la superioritat de l’equip de Xàtiva, que van arriscar en servei i atac dificultant la recepció del conjunt català (10-4). Els visitants intentaven reaccionar, no donaven una pilota per perdut, però es van trobar amb un atac impecable dels locals que va anar portant el set amb diferències fins al final (25-19). En la segona mànega el Torredembarra va intentar aconseguir unes primeres diferències que els permeteren arriscar per a poder amarrar el resultat, però els de Xàtiva continuaven treballant amb un servei dur i un atac contundent que prompte els va permetre diferenciar-se en el marcador (13-8). Amb aquest matalàs de punts van poder jugar molt còmodes, arriscant en totes les facetes del joc, la defensa brillava, seguint amb un atac i bloqueig molt efectiu que impedia una vegada i una altra la reacció dels catalans (25-17). Prompte es farien els primers avantatges en el tercer set (7-4) amb el mateix estil de joc dels sets anteriors, però el Torrembarra és un conjunt amb molt d’ofici i els xativins haurien d’emprar-se a fons per a continuar incrementant a poc a poc l’avantatge (20-12). Finalment, els de Xàtiva es van emportar els tres punts en joc. 

L’últim partit a casa va portar amb si també un emotiu homenatge dels seus companys i companyes, alguns exjugadors, al capità i colocador xativí Quique Mateu, en la qual serà el seu ultima temporada com a jugador en actiu en la superliga2, després de més de vint-i-tres anys ininterromputs en el club voleibol Xàtiva. El xicotet acte va ser un reconeixement a la seua trajectòria esportiva en la base i en l’elit del voleibol.

El Familycash Xàtiva voleibol femení van cedir per la mínima de 2-3 davant el Mall Construcció Almeria en un partit amb domini altern de tots dos conjunts, i amb un segon set molt igualat que va resultar la clau del partit. Les de Rafa Mora van acabar dominant el primer set, que es va posar molt complicat per la intensitat defensiva d’Almeria (6-10), la qual cosa obligava a sol·licitar temps mort al Xativa. Van reaccionar les locals (12-12) amb un gran encert ofensiu, aconseguint a més un avantatge (20-17), però de nou serien les andaluses les que forçarien l’empat (20-20). Un final de set dominat per Xàtiva els avançava per 25-21. Les xativines van decidir no córrer més riscos i van portar el segon set molt controlat (10-4). No obstant això, la igualtat es tornava a apoderar del partit amb un gran encert ofensiu i defensiu del conjunt d’Almeria (17-17). El partit entre en una fase diferent, les visitants van agafar confiança i van superar a les de Xàtiva (22-23) en un moment clau, i amb un final emocionant posaven el partit en taules (22-25). De nou van arrancar les xativines molt segures en el tercer set (13-8) amb un conjunt d’Almeria amb menys regularitat. Les de Xàtiva van lluitar fora mida i van assegurar el resultat per 25-22, jugant amb un còmode avantatge. El quart set va transcórrer molt igualat, Rafa Mora va introduir canvis en l’equip per a donar oportunitat a les jugadores menys habituals (14-14). Les d’Almeria van estar molt bé en defensa i van anar distanciant-se en el marcador (20-23) malgrat els dos temps morts sol·licitats. Un final emocionant (23-24) per a les visitants, que van aconseguir forçar cinqué set (23-25). El major encert ofensiu i en bloqueig de les andaluses en l’últim set van portar el resultat al 3-7. Les de Xàtiva van intentar reaccionar (7-10), però les d’Almeria van arriscar i van aconseguir emportar-se el partit.