Derrota del Ahora vòlei Xàtiva en la pista del segon classificat Futbol Club Cartagena

El Familycash Xàtiva va guanyar de manera contundent al CN Sabadell per 3-0 (25-20, 25-12, 25-22) en partit disputat dissabte passat en el pavelló de voleibol de Xàtiva, corresponent a la jornada 17 de la categoria de plata del voleibol espanyol. Els de Daniel Mata i Claudio Fantin van aconseguir la sisena victòria consecutiva en aquesta segona volta de la lliga regular, reafirmant una bona dinàmica. La lliga regular és cosa de tres equips, per aquest ordre: el Insterscap Asisa Tarragona, el UD Eivissa i el Xàtiva. Els tres conjunts van obtindre la victòria i van aconseguir els tres punts en joc. El Tarragona enfront del CV Roquetes, mentre que el UD Eivissa cap a la propi contra el UBE Illa Grau. Falten diverses jornades de lliga i els de Xàtiva segueixen a cinc punts del UD Eivissa, cap equip cedeix en les últimes jornades, la qual cosa manté la pressió i l’emoció al cap de la classificació.

En el primer set l’equip de Xàtiva entre molt fort al partit, controlant els primers temps de recepció i atac. Prompte aconseguirien un avantatge important (10-3). Una diferència que va anar augmentant, perquè els visitants no es van sentir còmodes en la pista. La reacció dels catalans, aprofitant una sèrie d’errors no forçats dels de Xàtiva (21-18), no va impedir que els locals s’apuntaren el parcial per 25-20. Una segona mànega que va transcórrer un poc més igualada (8-7), fins que els de Xàtiva van prendre el comandament de nou i van marcar les diferències (14-10). El tècnic visitant va consumir els seus dos temps tècnics per a intentar frenar la dinàmica xativina, però van continuar imparables fins al final. En el tercer set, bastant semblant als inicis del segon set, va haver-hi prou igualtat (6-6). Els de Xàtiva van ser contundents en atac, i de nou el tècnic del Sabadell va haver de consumir els seus dos temps morts (16-12). Els tècnics de Xàtiva van donar oportunitat als jugadors més joves de la pedrera. Una reacció dels catalans al final del set (22-20) va posar emoció al partit, però els jugadors de Xàtiva van aconseguir resoldre molt bé la situació i es van anotar el partit (25-22).

El Ahora vòlei Xàtiva femení no aconseguia puntuar en el seu difícil desplaçament al palau dels Esports de Cartagena i acabaria cedint per 3-0 (25-20, 25-21, 25-15) contra el segon classificat Futbol Club Cartagena Algar. El partit es va disputar dissabte passat, corresponent a la jornada 17 de la superliga2 femenina. Les de Xàtiva són sisenes en la classificació general.

Va començar bé l’equip de Xàtiva en el primer set, aprofitant errors locals i amb un joc molt efectiu (6-11). Les locals no trobaven el seu lloc en la pista, fins que una sèrie de jugades positives encadenades van anar reduint diferències. Els dos conjunts van lluitar, però les cartageneres, secundades pel seu públic van empatar (17-17). A partir d’eixe moment les de Xàtiva van lluitar fora mida, però les locals van estar molt encertades en atac i van començar a controlar el partit (25-20). Un nou començament igualat en el segon set (9-9) donava pas a una sèrie d’errors no forçats de les de Xàtiva que van ser ben aprofitats per les locals per a avançar-se (13-9). Els tècnics de Xàtiva, van sol·licitar dos temps morts molt pròxims per a tractar de revertir la situació, encara que les cartageneres ja havien aconseguit un avantatge important (17-9). Van lluitar i van arriscar les de Xàtiva, però les locals van estar ben posicionades i es van portar també el segon set (25-21). Les de Cartagena van començar molt fortes en atac en el tercer set (7-3), les de Xàtiva van haver d’arriscar, però van cometre nombrosos errors no forçats (12-6). Les locals van estar més segures, amarrant bé la diferència i sense córrer massa riscos, la qual cosa els va permetre jugar amb relativa comoditat fins al final. Cal passar pàgina ràpidament i pensar en el partidas del pròxim dissabte a Xàtiva.