El AHORA Volei Xàtiva femení no van poder puntuar a Las Palmas de Gran Canaria malgrat portar la iniciativa en diversos sets

Victoria del Familycash Xàtiva voleibol per 3-0 contra el Futbol Club Barcelona (25-23, 25-20, 25-23) en partit disputat dissabte passat en el Pavelló de Voleibol de Xàtiva, corresponent a la primera jornada de la superliga2 masculina. Els pupils de Daniel Mata i Claudio Fantin, van sorprendre el Barcelona en un autèntic partidàs amb finals de set d’infart, i replet de jugades de gran qualitat per part de tots dos conjunts.

Saltava la sorpresa en la pista xativina per a gaudi del públic, que omplia totalment el pavelló, els catalans no van aconseguir puntuar malgrat lluitar fora mida, en una gran vesprada del Xàtiva, amb brillant actuació de tot el conjunt, contra un complicadíssim rival. En el primer set els locals van prendre la iniciativa i van marcar unes diferències en el marcador de la mà de Daniel Mata, la qual cosa els va permetre jugar amb relativa comoditat (11-6). Els del Barcelona van haver d’arriscar fora mida, i fruit de la qualitat que tenen els seus jugadors, dirigits pel Seleccionador nacional de menors: Fredinson Mosquera, van aconseguir empatar (17-17). El parcial es tornava incert, es barallaven tots els punts com si fora l’últim. Amb 22-20 els visitants van sol·licitar el segon temps mort, i van aconseguir contindre al rival. Amb 24-23, van ser els tècnics de Xàtiva els que demanaven el temps mort. Va haver-hi moments de gran emoció la pista, amb una jugada llarga, fins que un gran passe d’Alejandro Huerta, que va tindre una gran actuació, i una rematada arriscada de Guillem García, van aconseguir tancar per 25-23. En la segona manga, els catalans van haver de recompondre’s de la maçada i van tardar a reaccionar, la qual cosa va ser clarament aprofitat pels de Xàtiva que van marcar diferències importants, desenvolupant un joc ràpid i sense errors (20-13). L’FC Barcelona retallava diferències amb bones defenses i atacs imparables (23-19), però els locals comptaven amb un important matalàs de punts, que els va permetre anotar-se el segon set, i avançar-se per 2-0. El tercer set es tornava decisiu, els xativins van creure en la sorpresa, i van prendre inicialment la iniciativa (13-11), no obstant això, van ser els del Barcelona els que li donaven la volta al marcador, traient a relluir tot el seu potencial en atac (15-17), i provocant el temps mort del Xàtiva. Amb 19-22, els visitants semblava que tenien el parcial controlat i encarrilat, però el dissabte va ser una de les vesprades màgiques dels de Xàtiva, que en un malbaratament de punt d’honor i secundats pel públic, aconseguien donar-li la volta al marcador (23-22). El final va ser apoteòsic, no cabia major emoció, els dos conjunts lluitant fora mida, el Barcelona arriscant al màxim, però els de Xàtiva van aconseguir tancar el set i el partit per 25-23.

Pròxima Jornada els de Xàtiva viatjaren a Eivissa per a enfrontar-se a l’EIVISSA Volei dissabte que ve 14 d’octubre a les 19.00 hores.

El AHORA volei Xàtiva van tornar sense puntuar de Las Palmas de Gran Canaria en cedir per 3-1 (25-19, 20-25, 25-22, 25-16) contra el CV Guia. Dura derrota de les xativines que van aconseguir tindre la iniciativa en els tres primers sets, però no van poder mantindre-la ni en el primer, ni en el tercer. Les de Quique Mateu van aconseguir no obstant això anotar-se el segon set amb claredat, davant un conjunt canari recentment ascendit, però amb la majoria de l’equip fitxat per a consolidar-se en la superliga2, que van ser de menys a més. Les de Xàtiva van aconseguir un gran avantatge en el primer set (6-10), les locals no aconseguien desplegar el seu joc. No obstant això, una sèrie d’errors no forçats de el AHORA Volei Xàtiva van acabar amb l’avantatge. Les canàries es van posar per davant 15-13, obligant a consumir al tècnic xativí els dos temps morts per a intentar revertir la situació. Les locals van agafar un avantatge que els va permetre jugar amb comoditat (25-19).

Les de Xàtiva van buscar la igualtat en el partit i van aconseguir dominar el segon set de principi a fi, desplegant tot el seu potencial atacant i cometent pocs errors. Van comptar amb un important matalàs de punts que els va permetre jugar amb relativa comoditat (25-20). De nou en el tercer set les de Xàtiva van tindre l’oportunitat d’avançar-se en el marcador. Amb 14-17 al seu favor van provocar el temps mort local, en un parcial que seria el més disputat del partit. De manera incomprensible van cedir el comandament del set a les canàries, que aconseguien empatar (18-18). Els nervis i la precipitació van aflorar en les visitants en perdre l’avantatge, i una sèrie d’errors no forçats van portar el marcador al 23-21. En un final emocionant les de Xàtiva van arriscar (23-22), però xicotets detalls van decantar el marcador cap a les canàries per 25-22. El quart set va ser dominat clarament pel Guia, que van aconseguir un avantatge important (10-6), les de Xàtiva van intentar reaccionar amb tots els mitjans disponibles, sense perdre-li la cara al partit, però es van trobar amb un rival molt inspirat en defensa i atac, que aconseguia tancar el partit i aconseguir els tres punts en joc.

Pròxima jornada dissabte 14 d’octubre debuten a Xàtiva contra el CV Madrid Chamberí a les 19.15 hores, en el que serà un bonic i disputat partit.