Bons resultats en les categories de base, en una jornada que es van disputar un total de dèsset partits

Una nova victòria de prestigi del Familycash Xàtiva voleibol masculí contra el CV Eivissa per 3-2, en trobada disputada dissabte passat en el pavelló municipal de voleibol. Espectacular va ser el partit, amb gran nivell dels contendents, el nombrós públic assistent va gaudir fora mida amb la victòria xativina contra l’equip més en forma de la superliga2. L’Eivissa, segon classificat, amb 32 punts, guanyava la setmana passada al líder Tarragona, que va perdre el seu imbatibilitat (35 punts). Els de Xàtiva són tercers amb 26 punts, a tres punts del Castelló i a cinc del Sabadell.

Els de Daniel Mata i Claudio Fantin van aconseguir una victòria molt treballava, donant clarament la sorpresa en avançar-se per 2-0, mentre que els d’Eivissa es van emportar el tercer i quart set. Un cinqué set molt emocionant deixava dos punts a Xàtiva. En el primer set els de Xàtiva van eixir per totes, la millor manera de sorprendre un gran rival és lluitar des del principi, els d’Eivissa el van intentar de totes les maneres possibles, però els de Xàtiva estaven sòlids i van guanyar amoïnadament el primer set. En la segona mànega els d’Eivissa van arriscar molt més, però el Xàtiva va jugar amb una gran personalitat, i en un gran final van doblegar de nou als visitants. Era qüestió de temps la reacció eivissenca, en el tercer set canviava el panorama i també per un ajustat 22-25 guanyava l’Eivissa. Treballant a preu fet en bloqueig i en atac els visitants van aconseguir guanyar en el quart set i forçar el tie-break. Un cinqué set espectacular en el qual els xativins van prendre la iniciativa (11-8), que obligava l’Eivissa a emprar-se a fons i arriscar. Els de Xàtiva, amb el suport del públic, van continuar sorprenent en el seu joc i van guanyar per 15-11 a un grandíssim rival. Finalment, els xativins sumen dos dels tres punts en joc amb una victòria destacable.

El Ahora vòlei Xàtiva femení no aconseguia puntuar en l’estadi Vallehermoso de Madrid i finalment van cedir per 3-0 contra el Madrid Voleibol (25-15, 25-14, 25-17). Les de Quique Mateu van lluitar fora mida en el partit de la jornada tretze contra el millor equip de la lliga regular en aquests moments. Un conjunt madrileny el treball del qual és tornar a la lliga Iberdrola, i amb eixa intenció s’han reforçat molt bé en aquesta segona volta, convertint-se en un conjunt inassolible per la majoria de contendents, que a més no ha cedit ni un solo partit a la seua casa. Cal posar en valor, que només dos equips li han guanyat al Madrid en la primera volta, el Ahora Vòlei Xàtiva per 3-2, que va sorprendre clarament les madrilenyes en el pavelló de voleibol, i l’FC Cartagena que guanyava per 3-1 i segueix lider.

Per aquest motiu havien preparat les madrilenyes aquest partit amb molta cautela, encara que l’equip de Xàtiva viatjava a Madrid amb diverses baixes sensibles per lesió. En el primer set les madrilenyes van eixir en tromba, no van donar cap opció a l’equip de Xàtiva, que van intentar capejar el temporal de la millor forma possible. En el segon set les de Xàtiva van eixir molt motivades a la pista i van aconseguir un parcial de 0-5 amb un joc brillant, però la gran defensa madrilenya va impedir que cresquera el marcador i amb els punts en atac de la internacional porto-riquenya Santos-Lamb van aconseguir empatar i superar a les de Xàtiva (10-9). De nou van anar adquirint un avantatge que es convertia en insalvable per a les xativines. En el tercer i ultime set les locals van adquirir un avantatge significatiu des del principi (7-3). Les de Xàtiva van lluitar fora mida perquè no cresquera més l’avantatge, i van aconseguir reduir-la al final de set (21-17), però van intentar arriscar en servei i van cometre algun error no forçat que facilitava un final relativament còmode a les madrilenyes.

Destaquem el ple de victòries dels equips juvenils. En la primera divisió: El Familycash juvenil masculí va guanyar al Platges de Benidorm per 3-1, mentre que el Ahora vòlei Xàtiva guanyava per 2-3 en la pista de l’Illa Grau de Castelló. Dues grans victòries. En la segona divisió, es van disputar tres partits, dues victòries per al Xàtiva voleibol roig i una victòria per al Xàtiva voleibol blau. Derrota del sènior masculí de primera autonòmica al Campello.

En la categoria cadet femenina de la primera divisió, les del Xàtiva voleibol van guanyar per 3-1 contra el CV Gandia en un partit emocionant. En Cadet masculí, el Xàtiva voleibol verd van perdre a Elx per 3-0. El Xàtiva voleibol roig van cedir a Paterna.

Derrota de l’Infantil femení Dental Carralero de la primera divisió per un ajustat 2-3 contra el CV Elx. Victoria del Dental Carralero de la primera divisió contra l’Algemesí.