El Familycash Xàtiva voleibol masculí no van poder puntuar en el seu desplaçament a Eivissa.

Victoria de prestigi del AHORA volei Xàtiva davant el Madrid Chamberí per 3 – 2 en partit disputat dissabte passat en el pavelló de voleibol de Xàtiva. Ambient de gala en les graderies amb el públic bolcat amb les de Xàtiva, les jugadores van sentir el seu alé, i van ser capaços de remuntar un 0-2 en contra a un excel·lent equip com el Madrid Chamberí, l’objectiu del qual esta temporada és tornar a la lliga Iberdrola.

Van prendre la iniciativa les xativines en el primer set, però retallava diferències el Madrid, remuntant el marcador treballant en defensa i atac. Va tornar a posar-se per davant l’equip de Xàtiva obligant al primer temps mort de les madrilenyes. Demostrant una gran qualitat i molt ordenades en defensa, les visitants tornen a avançar-se, la qual cosa obliga els tècnics xativins a demanar temps mort. Les de Xàtiva van cometre alguns errors que van ser ben aprofitats per contra per a tancar el set (22-25). Un segon set amb major regularitat del Madrid, sobretot en atac, els va fer prendre la iniciativa, però els seus errors en servei permeten al Xàtiva que la diferència no augmentara en excés. Els dos temps morts de les locals buscant canvis tàctics que permeteren contrarestar el domini visitant, no van acabar d’assortir els efectes desitjats. Les madrilenyes van treballar en bloqueig de manera impecable i van aconseguir avançar-se 0-2. El tercer set va estar molt igualat, les de Xàtiva van tornar a prendre la iniciativa, incrementant el nivell defensiu , però el Madrid venia pel partit . Les xativines es van sentir més còmodes en la pista, amb jugades molt efectives fins a arribar al 14-9 en el qual els tècnics visitants van haver de sol·licitar temps mort. Un final de set d’infart que aconsegueix guanyar Xàtiva per 26-24 i que va ser la clau del partit. Les de Xàtiva van començar a creure en la remuntada i van jugar amb coratge a quart set, traient la casta de les millors vesprades de voleibol i davant un Madrid que mai es va rendir, però van acabar guanyant amb claredat (25-18) i van empatar el partit 2-2. El cinqué set va ser d’infart, les madrilenyes no es resignaven a cedir després d’haver-ho tingut tot a favor, però van aparéixer les grans jugadores xativines marcant les diferències (8-5). Amb el canvi de pista les de Xàtiva van continuar espentant, amb el públic bolcat, les madrilenyes van ser obligades a arriscar, i en un dur i emocionant final van guanyar les de Xàtiva per 15-10.

Declracions de l’entrenador de l’equip xativí, Quique Mateu:

Despres d’escoltar al tècnic, es torn per a la máxima anotadora del partit Rocio Dengl:

Per altra banda, derrota del Familycash Xàtiva voleibol contra l’Eivissa volei 3 – 0 en partit disputat dissabte passat en el Pavelló de Es Viver d’Eivissa, corresponent a la segona jornada de la superliga2 masculina. El conjunt de Daniel Mata i Claudio Fantin, no va poder tindre continuïtat en el primer i tercer set, en el qual van portar la iniciativa, i es van trobar amb un equip balear més contundent en els finals de set.

Els de Xàtiva van prendre la iniciativa en el primer set amb un joc viu (3-9) tractant de sorprendre el rival, obligant el tècnic local a sol·licitar temps mort. L’Eivissa començava a refermar en servei i atac, aconseguint retallar diferències (10-11). Van continuar treballant amb un servei dur i un bloqueig ben posicionat fins al final, anul·lant el marge de reacció dels xativins (25-21). En la segona manga van tornar a intentar-ho els de Xàtiva (5-6), en un set que transcorria relativament igualat (10-7) però en el qual els locals continuaven sent més contundents en atac, i van obligar a demanar un temps mort al conjunt visitant. Els locals van continuar espentant per a incrementar l’avantatge (21-15) provocant un nou temps mort del Xàtiva. Amb eixe avantatge van saber gestionar bé les seues opcions, i amb un bon bloqueig van anul·lar la capacitat de reacció dels de Xàtiva (25-15). Els de Xàtiva no es resistien a anar-se de buit i van traure la casta, amb bones accions de Guillem García i Rubén Martínez, no obstant això, seria l’Eivissa el que començaria marcant les diferències (9-4) que van obligar al temps mort xativí. Els de Xàtiva en un esforç colossal van aconseguir empatar 17-17 arriscant fora mida. Va persistir la igualtat fins al final, primer amb un moment clau 21-20 i després amb el 23-22, amb major emoció impossible. Un error de servei local tibava el marcador en un incert 24-23, però els locals van compensar l’error amb un bloqueig extraordinari d’un dels seus millors atacants, que va ser capaç de neutralitzar un atac clau del Xàtiva (25-23), aconseguint els de balears els tres punts en joc.