Del cant popular a l’arrel de la renovació sonora, la sisena edició del MiL tindrà lloc del 20 de maig al 3 de juny i proposa un «viatge intergalàctic»

Vicent Torrent, Maria Arnal i Marcel Bagès, Quimi Portet, Òscar Briz, Neus Ferri, Ana Zomeño i Pepa Cases són els noms de la sisena edició del Festival “Música i Lletra, Xàtiva cançó d’autor 2022”, que se celebrarà des del 20 de maig al 3 de juny.

El cartell proposa un viatge intergalàctic: des d’un dels pares del cant popular valencià -en un dels pocs concerts que farà- a la música d’arrel en plena renovació sonora, passant pel pop rock més clàssic i irreverent; i des de les veus més consolidades a les figures emergents més celebrades per la crítica.

Com sempre el MiL busca ser aparador de la cançó d’autor amb una comprensió oberta del gènere, perquè les persones que vinguen als concerts s’emocionen amb els artistes que ja coneixien, però s’atrevisquen també a sentir-ne de nous i a descobrir el fil que els uneix.

El Festival Música i Lletra està organitzat per Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i l’Ajuntament de Xàtiva, amb la direcció artística del músic Feliu Ventura. Les entrades estaran a la venda a la web del Gran Teatre de Xàtiva, des de hui divendres 25 de març, a partir de les 12 hores.

Enguany, el lema del festival és “Aspirem a l’alegria” inspirat en un aforisme de Joan Fuster en l’any de la celebració del centenari del seu naixement.

L’il·lustrador resident a Xàtiva Ube Efe ha estat l’encarregat de dissenyar el cartell d’enguany. L’edició torna a oferir preus populars, amb entrades anticipades a 10 €, i 1 € per als menors de 12 anys acompanyats.

El “MiL Descobreix. Vé certamen de Joves Cantautors” torna a repartir 2.700 euros en premis per a autors no editats. Les bases ja estan publicades a la web del Gran Teatre i s’accepten candidatures. L’entrega dels premis la presentarà Pepa Cases, que també oferirà un concert. En aquest cas la gala serà d’entrada lliure amb invitació.

L’any passat el MiL va batre rècords d’assistència amb un cartell aplaudit per la crítica, amb Maria del Mar Bonet, Ferran Palau, El petit de Ca l’Eril, Núria Graham, Maria Jaume, Júlia i Caïm Riba.

En els darrers anys, el MiL s’ha consolidat com el festival de referència de la música d’autor, sempre amb exponents de diversos estils i llengües, sense perdre de vista el servei públic i propiciant un espai per al discurs crític propi de la cultura viva.