Les activitats culturals d’aquesta setmana es complementen amb un concert dissabte i altre diumenge per commemorar el Dia Mundial del Turisme

L’Ajuntament de Xàtiva comença a reprendre la normalitat pel que fa a les activitats culturals, i ha donat a conèixer les cites que s’han organitzat de cara al que resta d’aquest mes de setembre, algunes d’elles amb motiu del mes Estellés.

Destaquen dues activitats organitzades entorn de la figura del poeta i periodista valencià. D’una banda, demà dijous 24 tindrà lloc al Centre Cultural de Xàtiva (CCX), una conferència que porta per títol «Reescriptura i reivindicació a les Horacianes de Vicent Andrés Estellés», a càrrec d’Amanda Ruiz Navarro, mentre que el divendres 25 el col·lectiu Paraules de Fang -amb la col·laboració de la Primitiva Setabense- realitzara el tradicional recital poètic de «El cant de Vicent», amb protagonisme de les Horacianes. Ambdós actes són amb aforament limitat, i les entrades es poden recollir a la Casa de Cultura.

També tindran lloc algunes cites durant la resta del cap de setmana. El dissabte 26, a les 12 hores, se celebrarà en el jardí del Palasiet un concert de música festera a càrrec de la Colla de Tabaleters i dolçainers de Xàtiva -amb aforament limitat i podent recollir les entrades el mateix dia de l’acte al Palasiet-, i d’altra banda comencen les rutes vinculades a les activitats turístiques programades per a la tardor, amb protagonisme aquest dissabte per a la ruta poètica d’Estellés, dirigida per l’actor Pepe Mira. Les places són limitades i cal reservar-les al web de Xàtiva Turisme.

Per últim, el diumenge 27 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial del Turisme, s’ha organitzat al castell de Xàtiva el concert «Pinzellades sonores al castell», a càrrec del Cor Polifònic de Xàtiva. La cita començarà a les 12 hores i tindrà lloc a diferents punts del castell.

D’altra banda, cal destacar que des del passat dissabte es pot visitar l’exposició «Alfaro i Xàtiva. Un diàleg amb la història», que s’ubica a diferents escenaris exteriors i interiors del convent de Sant Domènec, la plaça de la Seu i el museu de l’Almodí.