Uns reclamen abastiment d’aigua potable i els altres una solució definitiva a les fuites de dipòsit de Sant Josep 

Un grup de veïns i veïnes del Carraixet i del nucli antic de Xàtiva s’ha unit per a exigir a l’Ajuntament de Xàtiva una solució immediata als problemes causats per la gestió municipal de la xarxa de distribució d’aigües potable.

D’una banda, els qui viuen en la zona del Carraixet reclamen poder tindre aigua potable, ja que, segons indiquen, paguen impostos com a zona urbana. Actualment, l’aigua de què disposen és d’un pou, però no és adequada ni per a cuinar ni per a la dutxa. Sanitat fa un any que va obligar al propietari del pou, i com a responsable subsidiari a l’Ajuntament, a clorar per a minimitzar riscos com a mesura pal·liativa i, segons afirmen, han fet cas omís. 

D’altra banda, veïns del barri nucli antic pateixen les fuites del Depòsit de Sant Josep que els estan provocant humitats als seus habitatges i, en alguns casos inundacions. Segons exposen els representants d’aquest col·lectiu, aquestes fuites provoquen un gravíssim problema d’insalubritat, que afecta els seus patrimonis i suposen un imprevisible problema de seguretat i ecològic.

Davant aquestes problemàtiques, els veïns i veïnes de les dues zones s’han reunit telemàticament per exigir conjuntament solucions per part de l’Ajuntament de Xàtiva.