Ahir dimecres se li va entregar a la consellera de Justícia, Elisa Núñez, un document que valora les conseqüències del trasllat del jutjat de violència de gènere a Alzira

Una representació de l’Ajuntament de Xàtiva, encapçalada per l’alcalde, Roger Cerdà, acompanyat per la tinenta d’alcalde i portaveu de Xàtiva Unida, Amor Amorós; els portaveus dels grups popular i Vox a l’Ajuntament de Xàtiva, Marcos Sanchis i Francisco Suárez; el degà del Col·legi d’Advocats de València, José Soriano; el delegat del col·legi d’advocats a Xàtiva, Juan Benavent i l’advocada xativina Sonia Galán, es van reunir ahir dimecres amb la consellera de Justícia, Elisa Núñez, per a entregar-li un document que valora les conseqüències del trasllat del jutjat de violència de gènere a Alzira. 

Aquest document ha sigut elaborat per tècnics municipals, de la Casa dels Dons, del Centre Dona Rural 24 hores, de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. El Col·legi d’Advocats també ha presentat el seu propi document sustentant aquesta reivindicació conjunta que sol·licita la devolució de les competències perdudes al jutjat de Xàtiva. 

En aquests informes s’afirma que el trasllat de competències ha empitjorat la situació de les víctimes de violència sobre la dona així com l’operativitat dels òrgans judicials implicats. 

L’alcalde de Xàtiva explica que s’ha sol·licitat l’ajuda de la conselleria per a demanar al Ministeri de Justícia que aquesta decisió injusta es revertisca i retornen les competències perdudes a la ciutat de Xàtiva. 

DECLARACIONS DE L’ALCALDE DE XÀTIVA, ROGER CERDÀ: