Som el país líder des de fa 30 anys. En 2021 es van fer 4.781 trasplantaments gràcies a 2.229 donants.

Javier Franco, trasplantat de renyó fa 10 mesos, i Pedro Escabias, inicien demà dimecres una aventura que uneix esport i solidaritat. Sota el lema “L’esport és salut. El trasplantament és vida. Dona.” Recorreran els 1.200 km del Camí de Llevant. Començaran a València el primer dels trams que els portarà fins a Albacete en un total de 228 km en 8 etapes.

Tenen previst completar el recorregut sencer en 5 trams, sent l’inicial de València a Albacete i arribar, després de creuar la península, l’any vinent a Santiago de Compostel·la. En aquest inici del Camí partiran de València i visitaran les poblacions d’Algemesí, Xàtiva, Moixent, La Font de la Figuera, Almansa, Higueruela, Chinchilla i acabaran a Albacete.

En finalitzar cada etapa, es realitzarà una xarrada amb l’objectiu de transmetre la importància de l’activitat física per a la salut i s’intentarà conscienciar sobre la necessitat de les donacions. La xarrada a Xàtiva serà aquest dijous, a les 19.30 h, a la Casa de Cultura.

Som el país líder des de fa 30 anys. En 2021 es van fer 4.781 trasplantaments gràcies a 2.229 donants. Però no va ser suficient, només el 5% dels morts van ser donants. A la fi d’any, 4.762 persones continuaven esperant un òrgan. D’elles, segons l’experiència, unes 500 acabaran morint mentre esperen la seua arribada.

Javier Franco té 48 anys i resideix a València. Ha treballat 23 anys en el sector bancari i actualment és pensionista. Afectat per una malaltia renal congènita, el mes de juny passat va rebre l’esperat trasplantament de renyó que li ha retornat una bona qualitat de vida. Agraït i, disposant de temps, s’ha adherit a diverses iniciatives solidàries en diferents camps i ha emprés aquesta aventura per a contribuir a la societat amb un xicotet gest.