El calendari d’actes oficial de març comença aquest mateix diumenge a les 9:30 de matí amb la romeria a Sant Josep

La regidora de Falles, Maria Beltrán, i el president de la Junta Local Fallera de Xàtiva, Jesús González, van presentar ahir la programació oficial de les falles 2020 i van destacar les principals novetats d’aquest any.

Durant la setmana fallera s’habilitarà un mòdul sanitari a la Glorieta José Espejo i també un espai a l’Albereda Jaume I en el que es realitzaran dos actes principals. D’una banda, la carpa albergarà el tradicional dinar oferit per Junta Local Fallera als representants de les diferents comissions falleres de la ciutat i a les autoritats, mentre que el dia 18 per la nit tindrà lloc un macro-festival de música, amb la participació de Djs. Serà després que finalitze altra de les novetats, la disparada de la Nit del Foc al Jardí de la Pau, que tindrà lloc una vegada finalitze l’acte de l’Ofrena a la Mare de Déu de la Seu.

Respecte al MacroFestival que es celebrarà a la carpa municipal, María Beltran va destacar el fet d’obrir les portes de la ciutat a aquella gent que no és fallera.

El president de la Junta Local Fallera, Jesús González, va aprofitar per  anunciar que la presentació del llibre oficial de les falles de Xàtiva 2020 tindrà lloc el dimarts 10 de març a les 20:30 de la vesprada a l’Antic Hospital de Xàtiva. També va explicar l’ampliació del calendari de les mascletades, que aquest any serà del 14 al dia 19 de març. 

El calendari d’actes oficial de març comença aquest mateix diumenge a les 9:30 de matí amb la romeria a Sant Josep des de l’encreuament de Carlos Sarthou amb l’Albereda Jaume I, al que seguirà el tradicional dinar de germanor a partir de les 12.00 del migdia. El dia 15 començarà a les 17 de la vesprada la visita oficial de la Junta Local Fallera a la plantà dels monuments fallers de la ciutat, que començarà oficialment a les 12 de la nit. 

El dia 19 es dispararà l’última de les mascletades, aproximadament a les 14:45 h de la vesprada. També s’ha anunciat que la cremà dels monuments infantils s’iniciarà a les 20:30 de la vesprada, i a les 21:30 de la nit la de la millor falla infantil. A les 22:30 de la nit començaran a cremar-se els monuments grans, i la millor falla de Xàtiva aproximadament a les 00:30 h de la matinada. L’últim dels actes tindrà lloc el divendres 27 de març, amb el lliurament dels premis Cadafal als artistes guanyadors de cada secció.