Les jornades es celebraran en Sant Domenec de Xàtiva i inclouran un homenatge a Lorenzo Hernández Guardiola

Tal i com informa Ulleye i com en anys anteriors, l’entitat convoca les XII Jornades d’Art i Història, que enguany es celebraran del 2 al 4 d’agost i, donada la situació actual provocada per la pandèmia de la Covid-19, implica prendre mesures de seguretat i limitacions a l’assistència. Les jornades es realitzaran a Xàtiva, concretament en Sant Domenec, ja que la Casa de Cultura es troba en obres d’adaptació.

En aquesta edició Ulleye vol ressaltar els 500 anys de la presència del Convent de les Dominiques de la Consolació a Xàtiva i al mateix temps es realitzarà un homenatge a Lorenzo Hernández Guardiola, professor i investigador de la història de l’art, que realitzà la publicació de diversos estudis en la pròpia editorial sobre Gaspar Requena, Miquel Esteve i Joan Do, a més de participar en aquestes Jornades. 

8 conferencies i 3 visites guiades componen principalment el programa de 2020, entre les que destaquen la visita als voltants del convent de la Consolació de Xàtiva, la xerrada sobre “Història de dues ciutats (mediterrànies). Les entrades d’Alfons V el Magnànim a València (1424) i Nàpols (1443)”, “De Jezabel, Dido i altres dones fenícies: visions a través de l’art.”, o l’excursió al Castell Menor de Xàtiva: rehabilitació de la Torre de l’Esperó”

La inscripció està limitada a 40 persones i la selecció serà per ordre d’inscripció.Ulleye certificarà als matriculats la seua assitència.

Per últim, els assistents rebran el llibre “La Germania a Xàtiva” amb les ponències de les Jornades de 2019.