Tots els indicadors que recull l’informe mostren que les polítiques compromeses amb els drets laborals i la igualtat en el treball, milloren la situació de les dones.

Es tracta d’una nova edició de l’informe que elabora el sindicat, entre altres activitats reivindicatives amb motiu del Dia Internacional de les Dones, a la Ribera, la Safor, la Vall d’Albaida, la Costanera i la Canal de Navarrés. 

Tots els indicadors que recull l’informe mostren que les polítiques compromeses amb els drets laborals i la igualtat en el treball, milloren la situació de les dones. La reforma laboral de 2021, els increments del salari mínim i el desplegament dels plans d’igualtat a les empreses estan contribuint a millorar la quantitat i qualitat del treball de tots. No obstant això, els indicadors més rellevants d’accés i qualitat de l’ocupació encara mostren un abisme en les condicions d’homes i dones en el mercat laboral. Les estadístiques continuen demostrant que a les dones els costa més accedir a un contracte i, quan el fan, tenen més dificultats per a accedir a la contractació estable a temps complet i pateixen una ocupació amb major temporalitat, parcialitat i discontinuïtat. 

En l’últim any, de cada 100 contractes que s’han fet, 55 han sigut per a homes i 45 per a dones; i de cada 100 contractes indefinits, 60 han sigut per a homes i 40 per a dones. Així mateix, el temps parcial i la discontinuïtat afecta en la majoria de les comarques al triple de dones que d’homes.