L’objectiu de les rutes és enllaçar els diferents tipus de turisme presents a la comarca i mostrar el patrimoni existent des de diferents perspectives

Aquest cap de setmana Turisme la Costera ha organitzat quatre rutes gastronòmiques que coincidiran amb el segon cap de setmana de la Mostra Gastronòmica de la Costera. L’objectiu de les rutes és enllaçar els diferents tipus de turisme presents a la comarca i mostrar el patrimoni existent des de diferents perspectives amb el fil conductor de la gastronomia i els productes de qualitat de la Costera. 

Aquestes eixides aprofitaran el treball que durant tres anys ha desenvolupat Turisme la Costera amb rutes, guies i altres publicacions i seran la continuació d’aquest esforç. S’han previst un total de quatre eixides gratuïtes que seguiran el següent programa: 

El dissabte 22 d’octubre, visita guiada a l’Horta de Xàtiva i el patrimoni gastronòmic de la ciutat i visita guiada a Vallada i la Fira Gastronòmica. El diumenge 23 d’octubre, de nou, visita guiada a l’Horta de Xàtiva i el patrimoni gastronòmic de la ciutat i visita guiada Els Ibers i la Cultura del Vi a la Bastida de les Alcusses i la Font de la Figuera. 

Cadascuna d’elles intenta reunir un element emblemàtic de la gastronomia com poden ser l’horta i l’all tendre, el secà o els paisatges del vi amb elements importants del nostre patrimoni com els museus de Xàtiva i el seu patrimoni artístic, la Bastida de les Alcusses, les Ermites de Vallada o el museu etnològic de la Font de la Figuera. A més a més, les rutes s’han concebut sense grans dificultats per facilitar la participació. 

D’altra banda, aquest cap de setmana també continuarà l’oferta de menús amb producte i especialitats locals als restaurants participants en la ruta. A les xarxes socials de la mancomunitat es podran trobar les condicions d’inscripció i el programa detallat de cada ruta i la informació sobre els restaurants participants en la Mostra i el producte que ofereixen.