El Familycash Xàtiva Voleibol femení no van poder puntuar a Cartagena.

El Familycash Xàtiva masculí va protagonitzar una sensacional victòria contra el Refoart VB Muro de Mallorca per 1-3 (17/25, 23/25, 25/23, 18/25) en partit disputat dissabte passat pertanyent a la jornada 22 de la superliga2. Els d’Hernán Pesci i Claudio Fantin van tornar a guanyar un partit complicat que els consolida definitivament en una excel·lent cinquena posició del grup B, probablement el grup més fort de la categoria de plata del voleibol espanyol. Només equips com el UBE Illa Grau, Futbol Club Barcelona, Sant Roque Las Palmas i Tarragona, per aquest ordre, i amb plantilles molt superiors, han quedat per damunt en la classificació.

Els de Xàtiva van eixir molt ben posicionats a la pista mallorquina i prompte van dominar el parcial en el primer set (13-17) provocant el temps mort del conjunt balear. Els de Xàtiva van continuar amb un joc efectiu guanyant per 17-25. Mes igualat va estar el segon set, els mallorquins van posar tota la carn a la graella, van guanyar en efectivitat atacant aconseguint fer diferències importants (14-7) i provocant que l’equip de Xàtiva esgotarà els seus dos temps morts en un curt espai de temps. A poc a poc els xativins van anar recuperant el terreny perdut incidint fonamentalment en bloqueig i atac, i aconseguint aprofitar els errors no forçats de l’equip balear, aconseguint l’empat (19-19). Un final de set molt disputat i emocionant que es tancava també a favor del Xàtiva per 23-25, que posava en un marcador molt favorable de 0-2. Els locals no es van rendir en cap moment i es van tornar a posar per davant en el tercer set (14-10), però l’equip visitant seguia sense perdre-li la cara al partit en cap moment i van aconseguir tindre controlat el marcador (19-18). Es tornava a tibar el partit, els locals no es resignaven a anar-se de buit, es produïa un empat (22-22) que hagueren pogut aprofitar millor els visitants, encara que el conjunt balear va estar més efectiu en els moments finals i van aconseguir retallar diferències (25-23). Un quart set que va tindre al Xàtiva com a clar dominador des del primer moment (3-11), lluitant amb gran efectivitat en bloqueig, defensa i atac, aconseguint mantindre una clara diferència fins al final, per a acabar tancant el set per 18-25 i aconseguint els tres punts en joc.

El Familycash Xàtiva voleibol femení van cedir per 3-0 contra l’FC Cartagena Algar (25-21, 25-21, 25-13), en partit corresponent a la jornada 22, disputat dissabte passat en el pavelló Escolar cartagener. Cap dels dos conjunts es jugava res, una vegada que les de Xàtiva van consolidar la novena posició en la taula classificatòria i van salvar la categoria des de fa diverses jornades, i les locals ocupaven posicions mitjanes en la classificació. Les de Larry Creus i José Manuel Marti no van poder amb un motivat equip local, i un pavelló amb molt bona entrada de públic, però van jugar bé en els dos primers sets posant en serioses dificultats a les locals. El *Algar arrancava molt bé en el primer set, obtenint un clar avantatge (7-3). Les de Xàtiva van començar a poder realitzar el seu joc millorant en servei i dificultant la recepció local, així com augmentant el seu nivell defensiu i la seua capacitat d’atac, i van aconseguir remuntar portant el marcador al 10-10. Les xativines van prendre la iniciativa, però les locals van continuar també desplegant bon joc, encara que el partit va seguir molt igualat (20-20). El bloqueig local va ser decisiu perquè les cartageneres tancaren un emocionant primer set per 25-21. En la segona mànega les locals van prendre la iniciativa (3-0), però les de Xàtiva, que no es van rendir en cap moment, aconseguien igualar el parcial (6-6). Les cartageneres no acabaven de donar-li continuïtat al seu joc, patint en recepció i tornaven a perdre l’avantatge aconseguit de 17-14. El marcador igualava de nou (21-20), les de Xàtiva seguien amb opcions, però en els moments decisius la capacitat d’atac local va ser superior, i van aconseguir emportar-se el segon parcial per 25-21. En el tercer set les de Xàtiva van tractar d’arriscar per a no anar-se de buit, però les locals van prendre la iniciativa i van aconseguir un parcial de 5-0, que van tornar a retallar les de Xàtiva (6-5). Les locals van treballar a preu fet en bloqueig anul·lant bona part dels atacs xativins. Les cartageneres van aconseguir donar-li continuïtat al seu joc i van aconseguir una renda destacable en el marcador (17-11) que ja seriosa insalvable per a les de Xativa.