Hui s’han reiniciat les activitats comercials del mercat dels dimarts i divendres amb totes les mesures de seguretat pertinents

El mercat ambulant ha tornat aquest dimarts 5 de maig a la Plaça del Mercat amb totes les mesures de seguretat necessàries com a conseqüència de la crisi sanitària per la Covid-19 i les limitacions d’espai i nombre de llocs habilitats per part de la Conselleria de Sanitat. El Pla de Transició cap a la nova normalitat permet en aquesta fase la represa dels mercats d’alimentació de proximitat en la via pública, mantenint la distància entre els llocs i delimitant el mercat ambulant per al correcte control de l’aforament.

Per a tal fi, l’Ajuntament de Xàtiva ha acotat perimetralment la zona de venta al públic amb tanques, realitzant un control d’aforament en l’espai nodrint als compradors de gel hidroalcohòlic i mascaretes (en cas de no disposar-ne) per a poder accedir a realitzar la compra. El recinte, senyalitzat per cartelleria, ha comptat amb un passadís central de 3 metres d’ample i amb distància entre les parades i entre els compradors. En tot moment s’ha garantit la distància de dos metres i la resta de mesures de seguretat amb la vigilància de la Policia Local i de funcionaris municipals, que a més s’asseguren que totes les parades compleixen les normes de seguretat i es troben proveïts de guants i mascareta, amb poals amb pedal per tal de dipositar les deixalles.

El servei s’ha mantingut durant tot el matí, i continuarà el divendres i el proper dimarts en les mateixes condicions, segons ha indicat el regidor de Serveis Públics Ricardo Martínez, qui ha asseverat en que estan en contacte continuat amb l’Associació Valenciana de Mercaders (AVAME). «Hui tan sols han participat un grapat de comerços, que s’ampliaran divendres i el proper dimarts 12 de maig, amb les mateixes condicions que hui. La previsió per al divendres 15 de maig és que es reincorporen tots els comerços possibles que formen part d’AVAME i visiten habitualment la ciutat, i per això estem estudiant el lloc on poden col·locar-los, ja que suposa un esforç molt gran per la gran quantitat d’espai que se necessita per tal de complir les distàncies de seguretat».

Marques distància de seguretat

L’Ajuntament de Xàtiva també procedirà al llarg dels propers dies a col·locar pintades en terra per tal d’indicar la distància de seguretat de dos metres necessària per motius de seguretat. Aquesta pintada es col·locarà en punts com ara l’Ajuntament i edificis d’atenció al públics amb concurrència, l’Albereda, comerços que així ho demanen o les terrasses dels bars i restaurants, que a partir del proper dilluns ja poden obrir al 50% de la seua capacitat.