El CAX Orientació es desplaçara en la 2ª prova de la LEO a Cehegín

El dissabte 18 de febrer es va celebrar un gran matí d’orientació a Xàtiva. Més de 60 escolars i un total de 80 participants es donaren cita en la 2ª prova de la Lliga Escolar Local de l’Esport d’Orientació 2022/2023que ha estat organitzada pel CAX Orientació. Les instal·lacions de l’IES Dr, Lluís Simarro i els voltants del parc 9 d’Octubre acolliren les diverses proves que es prepararen. Les activitats van començar a les 9:30 hores i s’allargaren fins quasi les 13 hores ja que els xiquets i xiquetes participants volien més proves. Els pre-benjamins i benjamins realitzaren els recorreguts del correlí i la cursa curta, i a partir dels alevins corrien la cursa curta i la llarga, aquesta última era cronometrada. En tot moment, molts dels escolars s’iniciaven al món de l’orientació amb les activitats del Go4 Orienteering. També cal destacar que alguns dels pares i mares s’iniciaren en algun dels recorreguts amb el mapa en mà. 

Els resultats de la 2ª prova de la Lliga Escolar Local de l’Esport d’Orientació 2022/2023 es publicaran a la pàgina del CAX (www.clubatletismexativa.org). Aquesta Lliga ha comptat amb el suport de Decathlon Xàtiva i a la Clínica Dental Dr. Carralero.

 Aquesta lliga està reconeguda per la Federació de l’Esport d’Orientació de la Comunitat Valenciana (FEDOCV) i poden participar xiquetes i xiquets de les categories incloses en els Jocs Esportius de la CV, des de Pre-benjamins (nascuts en 2016) fins a Juvenils (nascuts en 2005). La tercera prova de la Lliga Escolar Local de l’Esport d’Orientació 2022/2023 serà el dissabte 22 d’abril de 2023 en el CEIP Jacint Castanyeda. A més a més, aquesta prova també serà vàlida per a la Lliga Escolar Intercomarcal d’Orientació de València-Castelló

El CAX Orientació es desplaça a la 2ª prova de la LEO a Cehegín. 

La localitat murciana de Cehegín acollirà el 35 Trofeu Internacional Múrcia-Costa Càlida i serà la 2ª prova de laLEO. El cap de setmana del 25 i 26 de febrer, el CAX Orientació es desplaçarà al paratge del Coto de las Maravillas de Cehegín per tractar de mantenir-se dalt de la classificació, ja que després de la primera jornada el club xativí pujava a la primera posició de la 3ª divisió de la LEO. En aquesta prova s’espera que participen al voltant de 1.200 orientadors i més de 100 equips ja que és una prova vàlida per al rànquing mundial de l’esport d’orientació, el World Ranking Event (WRE).