El president de la Diputació parla per videoconferència amb els responsables locals per a donar-los suport en la gestió de la pandèmia

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, s’ha reunit per videoconferència amb els alcaldes i alcaldesses de la Costera i la Canal de Navarrés per a conéixer les necessitats dels municipis de les dos comarques. En esta ocasió, a més d’ajudar a coordinar la gestió de la pandèmia i explicar les inversions previstes en els plans de la corporació, com va succeir entre abril i maig, el president Gaspar ha inclòs entre els temes a tractar l’assistència tècnica en els municipis i la gestió de les ajudes del Pla Resistir de la Generalitat, en el qual la Diputació participa amb 17 milions d’euros.

Els alcaldes i alcaldesses de La Costera i La Canal han coincidit a l’hora d’agrair al màxim responsable provincial esta nova ronda de reunions en línia per a abordar de prop la situació de cada municipi i posar a la disposició dels mateixos els recursos de la Diputació, amb la finalitat d’oferir la millor resposta possible davant els problemes i necessitats dels ajuntaments.

Per part seua, el president Gaspar ha recordat als responsables locals dels municipis de les dos comarques que la Diputació continuarà prestant assistència tècnica a aquells que la necessiten, especialment els més xicotets. Durant la trobada s’han abordat possibles fórmules per a resoldre de quina manera es pot realitzar el servei després de la sentència en contra de la contractació de professionals autònoms.

La pandèmia i el Pla Resistir

 Quant a la gestió de la pandèmia, el president de la Diputació ha traslladat als responsables locals que la prioritat de la institució és garantir la liquiditat dels municipis, a fi de poder realitzar les inversions necessàries en resposta a les conseqüències del Coronavirus o en qualsevol altre àmbit. La corporació provincial, en paral·lel, continuarà fent costat als municipis en el dia a dia d’esta crisi sanitària amb accions com el recent enviament de mascaretes als consistoris.

Toni Gaspar ha aprofitat la reunió per a explicar als alcaldes i alcaldesses el pressupost de 2021 i les diferents línies d’ajudes a les quals podran acollir-se, tractant de resoldre qualsevol dubte sobre este tema. Entre les ajudes es troben les del Fons de Cooperació Municipal, en el qual la Diputació participa al costat del Consell, i el Pla d’Inversions 2020-21 que té assignats una mica més de 9 milions d’euros per als 19 municipis de La Costera i 3,7 milions per als huit municipis de La Canal.

També s’han tractat durant la trobada en línia els detalls del Pla Resistir recentment aprovat amb ajudes per a les pimes i autònoms dels municipis, dos col·lectius especialment afectats per la crisi de la COVID-19. El president Gaspar ha recordat als responsables locals de La Costera i La Canal que la Diputació supervisarà la tramitació d’estes ajudes en els municipis de menys de 5.000 habitants per a agilitar el procés i que els diners arriben el més prompte possible als qui els necessiten.