Or en la prova de dobles masculí DM WH1-WH2 i plata en l’individual IM-WH1

La setmana passada es va reprende la competició internacional de parabádminton amb la disputa del Spanish Para Badminton International II 2022 en la localitat basca de Vitòria, que va acollir de l’1 al 6 de març de 2022 en les instal·lacions del Centre Cívic de Zabalgana als 143 esportistes participants en aquest esdeveniment d’abast internacional.

El Club Bàdminton Xàtiva va ser present de la mà de Thomas Wandschneider que va participar com a membre de la Selecció Alemanya de Parabádminton amb la qual es troba entrenant els últims mesos al país germànic.

En la prova de dobles masculí WH1-WH2 tornava a competir amb el seu nou company Rick Cornell Hellmann, quedant enquadrats en el grup B, on van aconseguir la segona plaça després de cedir en un igualat partit enfront de la parella malaia formada per Noor Azwan Noorlan i Muhammad Ikhwan Ramli per 21-18, 19-21 i 17-21 després d’una hora i catorze minuts de trobada. Aquesta segona posició els va valdre per a accedir al quadre final on es van enfrontar en quarts de final a Ignacio Fernando i David *Follett als quals van superar amb claredat per a plantar-se en semifinals enfront de la parella índia integrada per Prem Kumar Ale i Abu *Hubaida que es van mostrar molt combatius en un ajustat set inicial però que van anar cedint davant la superioritat alemanya per a caure per 22-20 i 21-7. D’aquesta manera, Thomas i Rick es van guanyar un lloc en la final que els va tornar a enfrontar a la parella malaia davant la qual van perdre en la fase de grup, però aquesta vegada amb la lliçó apresa no van tindre oposició i guanyaven el partit i el torneig amb un doble 21-14.

En la prova de IM WH1 va partir com a cap de sèrie número u i aconseguia guanyar amb facilitat les dues trobades del grup A per a accedir a quarts de final on es va enfrontar a l’indi Shashank Kumar al qual va aconseguir imposar-se per 21-19 i 21-10. Ja en semifinals es va creuar amb Prem Kumar Ale, també de nacionalitat índia, al qual supere per 21-10 i 21-14 per a plantar-se en una nova final.

Ja en la final va tornar a enfrontar-se a Muhammad Ikhwan Ramli en un partit duríssim, amb una duració d’una hora i díhuit minuts. El primer set va caure del costat del malai per un ajustat 22-20, en el segon set la igualtat va continuar i Thomas aconseguisc forçar el tercer set després d’imposar-se per 22-24. Arribant al tercer i definitiu set on es va mantindre la gran igualtat fins als últims punts cedint finalment Thomas per 21-17, penjant-se d’aquesta manera la plata.

Cal destacar el gran mèrit del jugador del C.B Xàtiva perquè la final del torneig la va disputar enfront d’un jove esportista de 26 anys enfront dels 58 del jugador germànic que es manté en una gran forma per a poder arribar a les finals dels tornejos i disputar de tu a tu l’or als rivals més joves.

Bronze per a María Sanz en la prova de dobles femení.

El passat cap de setmana set esportistes del Club Bàdminton Xàtiva es van desplaçar fins a la localitat de Alfajarín per a participar en el Màster Sub-15 i Sub-19. El pavelló municipal d’aquesta localitat va acollir a un total de 199 esportistes de tots els racons del territori nacional.

Per la categoria Sub-15, on van participar Ximo Torres i Sarai Ramón. En la prova d’individual femení Sarai no va aconseguir superar la fase de grup després de quedar en segona posició. La primera trobada va ser de molta igualtat i la jugadora xativina va aconseguir imposar-se en el tercer set, en la segona trobada les coses es van complicar després de perdre el primer set per un ajustat 17-21 que li va permetre a la rival jugar sense tanta pressió el segon set. Situació similar per a Ximo que aconseguisc imposar-se en la primera trobada després de disputar tres sets molt ajustats. En el segon encreuament del grup va tornar a repetir-se la història en cedir el primer set per 18-21 i donar ales al contrari que domine al xativí en el segon set, per tant, Ximo també degué conformar-se amb la segona plaça del grup i sense opció de seguir avant.

A la prova de dobles mixt on Sarai i Ximo partien com a caps de sèrie número u en el grup A, i amb moltes opcions de disputar la final del torneig. En la primera trobada es van enfrontar a Àfrica Gazo i Noel Romera on una certa relaxació els va obligar a emprar-se a fons en un partit de 40 minuts que degueren remuntar tancant-lo amb 25-27, 21-11 i 21-14 al seu favor. La passada directa a la final la van jugar enfront de la parella alacantina formada per Félix Sanz i Sara Llopis una trobada que van perdre els xativins en acumular un gran nombre d’errors no forçats que els van costar el primer set i que no els va permetre mostrar-se competitius en el segon.

Passem a la categoria Sub-19 on en la prova de dobles femení on Maria Sanz al costat de Lucía Chorques del C.B Drop València van aconseguir superar la fase de grup en imposar-se a les dues parelles rivals aconseguint el passe a la final que es va disputar en la jornada del diumenge i que les va enfrontar a la parella formada per Laura Álvarez i Amaia Torralba caps de sèrie número u, en una trobada de 31 minuts. En el primer set les valencianes van ser capaces de frenar a les rivals fins al descans, en el punt 11, després d’aquest Laura i Amaia es van mostrar més contundents per a tancar el primer set per 21-12. El segon set va començar amb un ritme i una consistència molt gran per part de María i Lucía que els va fer prendre un clar avantatge en el marcador, però les rivals van anar retallant per a arribar a un tram final de molta igualtat que va caure del costat de les asturianes per 21-19 deixant fora de la final a Maria i Lucía que es degueren conformar amb el bronze.

En la prova de dobles mixt Vicent Molina i Maria Sanz van quedar fora de la fase final després de dues trobades de molta igualtat que en aquesta ocasió no es van decantar de part de la parella xativina. 

En la prova de dobles masculí, Hugo Medina i Jaume Tur i la parella formada per David Polop i Vicent Molina aconseguien la segona plaça del grup, però tampoc era suficient per a seguir avant.

I a la prova d’individual masculí on Hugo Medina va aconseguir la segona plaça del seu grup i Jaume Tur i David Polop la tercera.

Primera eixida nacional dels jugadors xativins en la temporada 2022 que es tanca amb la sensació que es podia haver aconseguit alguna cosa més. Sens dubte, una nova motivació perquè els esportistes del CB Xàtiva continuen treballant i esforçant-se en els xicotets detalls que els porten a marcar la diferència.

3a Jornada dels Jocs Escolars en categoria aleví.

Dissabte passat es van desplaçar fins a la veïna localitat d’Énguera un total de deu esportistes del C.B Xàtiva i l’Escola Esportiva Municipal per a participar en la tercera jornada de la fase provincial dels “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana”. Una jornada que es va disputar en el Pavelló Municipal Jaime Alegre i que va reunir un total de 32 esportistes de les categories aleví i benjamí.

En aquesta jornada els esportistes xativins van aconseguir un global del 50% de les victòries en les proves d’individuals i tan sols un 30% en la de dobles. Feliu Terol i Alexis Piñero continuen al capdavant en la prova d’individual masculí i Martina Molina en l’individual femení. En la prova de dobles la parella formada per Martina i Feliu també segueixen en els primers llocs de la taula assegurant la seua classificació per al Campionat Provincial.

D’altra banda, la resta d’esportistes continuen sumant minuts i experiències de competició que sumades al treball en els entrenaments els farà anar millorant gradualment.