1a Jornada Provincial “Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana” categoria benjamí

De l’11 al 17 de desembre es va disputar a Unió dels Emirats Àrabs concretament en Dubái el torneig 5th Fazza Dubai Parabadminton International 2023 que va reunir en aquesta setmana a un total de 321 esportistes de 47 països. Allí va viatjar l’esportista del Club Bàdminton Xàtiva Thomas Wandschneider per a participar una vegada més en un esdeveniment tan important com aquest i tancar la temporada 2023.

A continuació, repassem l’actuació de l’alemany en el torneig. Comencem per la prova d’individual masculí WH1 on Thomas va partir com a cap número dos del torneig i va quedar enquadrat en el grup B on va aconseguir la victòria enfront dels seus dos rivals, un d’ells el coreà Lee Sam Seop. Amb aquestes dues victòries s’assegurava la passada com primer de grup a la fase final i d’aquesta manera esquivar el partit de huitens de final.

En quarts de final es va tornar a veure les cares amb el coreà Lee Sam Seop que va aconseguir superar la ronda de huitens enfront de Mohammed Jawad Khadim Alamshani. Així doncs, la ronda de quarts va repetir l’enfrontament de grup, però aquesta vegada el coreà va mostrar més oposició a Thomas que necessite de tres sets per a aconseguir el passe a la semifinal. L’alemany es va imposar després de 56 minuts per 21-19, 11-21 i 22-20 on podem apreciar que el primer i tercer set van ser de molta igualtat i determinants per a la victòria del jugador del C.B Xàtiva.

La semifinal va ser enfront del jugador xinés Yang Tong, que es va imposar en dos sets per 21-11 i 21-13 a un Thomas que li passe factura l’esforç de la ronda prèvia. No obstant això, l’alemany va acabar amb un nou bronze en una competició internacional tan important com aquesta.

D’altra banda, en la prova de dobles masculí WH1-WH2, va formar parella amb el seu company habitual, Rick Cornell Hellmann, sumant una nova medalla de bronze després de cedir en semifinals.

En la prova de dobles Thomas i Rick van partir com a caps de sèrie número dos, quedant enquadres en el grup B on van aconseguir les dues victòries, una d’ella molt treballada enfront dels japonesos Takumi Matsumoto i Keita Nishimura en una intensa trobada que es va decidir en el tercer set per 22-20, 12-21 i 21-16.

La història de l’individual va tornar a repetir-se, Thomas i Rick sortejaven l’encreuament de quarts per a tornar a enfrontar-se a la parella japonesa, Takumi Matsumoto i Keita Nishimura, però en aquesta ocasió els van superar comoditat en dos sets per 21-13 i 21-16. Ja en semifinals es van creuar amb la parella de la delegació xinesa formada per Mai Jian Peng i Qu Zi Mo que es van imposar, malgrat la lluita dels alemanys, per 21-11 i 21-13, per a posteriorment proclamar-se campions del torneig.

En resum, Thomas Wandschneider tanca una gran temporada en la qual ha aconseguit estar en la fase final de tots els tornejos disputats i amb regularitat dins dels tres primers llocs.

1a Jornada Provincial “Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana” categoria benjamí

Dissabte passat 16 de desembre es va celebrar en la localitat de València la jornada inaugural de la fase provincial dels “Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana” en la categoria benjamí. Les instal·lacions esportives del CEIP Ramiro Jover van reunir 15 esportistes dels clubs i escoles de la província de València. 

Per part del Club Bàdminton Xàtiva es va comptar amb la presència de Aarón Fasanar que va participar en les proves d’individual i dobles, en aquesta última formant parella amb al costat de Jorge García del C.B Sant Ferran de València. En aquesta primera jornada el xativí va aconseguir véncer en dos de les quatre trobades disputats, deixant molt bones sensacions, enfront d’alguns dels esportistes candidats els primers llocs al final de la temporada.

Els esportistes benjamins de l’Escola Esportiva Municipal de Bàdminton Xàtiva no van participar en aquesta primera jornada pel fet que a penis porten tres mesos amb la pràctica del bàdminton i encara no estan en condicions de disputar trobades, però continuen treballant setmanalment per a intentar tindre representació en la següent cita.