Julio Martín i Mª José Mompó sumen un nou or i plata en el Top Màster Sènior disputat en Ronda

De l’1 al 6 de novembre es va celebrar a Tòquio l’edició de 2022 del HULIC DAIHATSU BWF Parabàdminton World Championships que va reunir els millors esportistes del món de la modalitat de parabàdminton, entre ells, com és habitual l’esportista del Club Bàdminton Xàtiva, Thomas Wandschneider, que va viatjar al costat de la resta de companys de la selecció alemanya.

A la modalitat de dobles masculí Thomas va competir al costat del seu company Rick Cornell. Tots dos partien com a caps de sèrie número dos del torneig i per això van quedar enquadrats en el grup B, on no van tindre cap contratemps per a imposar-se amb rotunditat a la parella australiana i egípcia que completaven aquest grup. D’aquesta manera van aconseguir el pas com a primers del seu grup a la fase eliminatòria del campionat on superaven la ronda de huitens per la seua condició de cap de sèrie número dos per a arribar a quarts on es van creuar amb la parella israeliana a la qual van véncer per 21-15 i 21-7 accedint a semifinals.

El partit de semifinals es presumia dur contra la parella de la delegació coreana. En aquesta ocasió el partit no va defraudar, i es va prolongar al llarg d’una hora i vint minuts, anant fins a el tercer set que s’encarregaria de decidir que la parella disputar la final del torneig.

El diumenge es va disputar l’esperada final, davant la parella malaia que va partir com a cap de sèrie número u va obtenir la seua classificació. En una trobada que en tots dos sets van començar avançant-se els malais, però que a partir del punt 8 la parella alemanya va prendre la davantera i va tancar tots dos sets amb solvència i sense complicacions per proclamar-se campions del món de parabádminton.

En l’apartat individual Thomas va partir també com a cap de sèrie número dos del torneig i per tant en el grup B on va guanyar les seues dues trobades i pas al quadre eliminatori. Ja en la fase final, Thomas va arribar a quarts, ho esperava l’esportista local Keita Nishimura que aquesta vegada va aconseguir derrotar a l’esportista del CB Xàtiva que es va quedar molt prop d’assegurar la medalla de bronze.

Al Top Màster Sènior disputat a Ronda durant els dies 5 i 6 de novembre Mª José Mompó i Julio Martín es van desplaçar fins a terres andaluses per a participar en el Top Màster N2 Sènior que es va disputar en la localitat de Ronda.

Mª José i Juliol van competir en la prova de dobles mixt de la categoria B1, on van iniciar la competició en el grup A, i on van obtenir la segona plaça del grup que els va brindar el passe a la fase eliminatòria, on en semifinals es van enfrontar a la parella formada per Manuel Berrocal i Carmen María Martínez a la qual van derrotar per 21-7 i 21-17, accedint a la disputa de la final enfront de la parella andalusa formada per David Sierra i Sonia Vokes en un disputadíssim i igualada trobada que es va saldar a favor dels xativins que els va atorgar la medalla d’or.

D’altra banda, Julio Martín va disputar la prova de dobles masculí B2 amb el qual serà el seu company en el pròxim Campionat d’Espanya, Antonio Jesús Rodríguez del C.B Bad-Flay, i aquesta primera participació junts en un torneig s’ha saldat amb la classificació fins a quarts de final.

I Mª José Mompó en individual femení va ser la primera classificada en la fase de grups accedint a les semifinals les quals va superar per disputar la final davant Vanessa Serrano. La madrilenya es va emportar la victòria i Maria José Mompo suma una nova plata.