Selenia Pla consigue su primera victoria en un torneo internacional

Al llarg de la setmana passada, es va celebrar en la localitat de Vitòria la primera de les cites del calendari internacional de la categoria de parabadminton. El Poliesportiu Aranalde va ser l’escenari triat per a la disputa del Spanish International Para Badminton 2023 que va reunir un total de 328 participants de 46 països. Entre ells es trobaven dos esportistes del Club Bàdminton Xàtiva que competeixen en aquesta categoria, d’una banda el veterà Thomas Wandschneider i per un altre la jove Selenia Pla, que afrontava per primera vegada la seua participació en un torneig d’àmbit internacional.

Els objectius de tots dos jugadors a nivell esportiu molt diferents, d’una banda, Thomas partia com un dels esportistes favorits tant en la modalitat d’individual com en la de dobles al costat del seu company Rick Cornell i l’objectiu del qual era acabar dins dels tres primers llocs. I per part de Selenia l’objectiu és acumular experiència en aquesta mena de 

Thomas Wandschneider  va partir com a cap de sèrie número dos del torneig en la prova d’individual masculí WH1 i que no va tindre problemes per a aconseguir la primera plaça en el grup B i accedir a la fase final. En la ronda de huitens de final va derrotar a l’espanyol Jorge López Pinera per 21-8 i 21-4, accedint als quarts de final on es va enfrontar, al francés David Toupe que va derrotar per 23-21 i 21-18. D’aquesta manera es va plantar en les semifinals on li esperava el japonés Hiroshi Murayama. Fins al tercer set va arrivar el partit que finalmente va caure del costat del japones. Finalment bronze per a Thomas en aquesta primera cita del circuit internacional de parabádminton.

En la prova de dobles Thomas i el seu company Rick Cornell van superar la fase de grups sense dificultats i finalmente van caure als quarts de final davant la parella coreana que es van emportar els dos sets per -16 i 23-21.

Per la seu part, Selenia Pla que va competir en la categoria SL4 on va disputar la prova d’individual femení, on va aconseguir una important victòria en l’última jornada de la fase de grups enfront de la jugadora finlandesa Vine-la Sale, tot i no tindre excessiva sort en quedar enquadrada en el grup B on també es trobava el cap número dos del torneig i els nervis del debut de la xativina li van jugar una mala passada que no li va permetre mostar la seua millor visio.

En l’apartat de dobles va participar en la prova de dobles mixt, al costat del jugador Alex Santamaria Carrasco, però lamentablement no van poder superar la fase de grup.

3a Jornada dels “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana” categoria aleví.

Dissabte passat els esportistes de les categories benjamí i aleví del Club Bàdminton Xàtiva es van desplaçar fins a la localitat de Manises per a participar en la tercera jornada dels “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana” categoria aleví que va reunir un total de 39 esportistes dels clubs i escoles esportives de la província de València.

El C.B Xàtiva finalment va estar representat per huit esportistes a causa de les baixes patides per malaltia en l’última setmana. Al final de la jornada els resultats aconseguits pels esportistes xativins van ser molt positius, encara que malgrat produir-se diversos enfrontaments directes entre esportistes del C.B Xàtiva. Els xativins van aconseguir un total de 62.5% de victòries en la prova d’individuals i un 87.5% en la prova de dobles. En l’apartat de victòries destaquen  Feliu Terol, Alexis Piñero i Arnau Ballester que van aconseguir totes les victòries possibles en aquesta tercera jornada.

2a Jornada de la Lliga Nacional de Clubs – 2a divisió Comunitat Valenciana.

El cap de setmana va concloure amb la disputa de la 2a Jornada de la Lliga Nacional de Clubs – 2a divisió Comunitat Valenciana en la localitat alacantina del Campello. Fins allí es van desplaçar cinc  dels components de l’equip del Club Bàdminton Xàtiva – Caixa Popular (Maria Sanz, Nuria Martínez, Julio Martín, Vicent Molina i Ximo Torres) per a defensar la primera plaça aconseguida després de les dues victòries aconseguides enfront del C.B Asp i el C.B Infant de Múrcia en la primera de les jornades.

La segona de les jornades la van iniciar enfrontant-se al C.B Drop València, en el qual era sens dubte l’encreuament més important perquè es decidirà el primer lloc de la lliga.

Els xativins van intentar pressionar a l’equip valencià, però sense massa fortuna perquè van caure per 4-1, on Vicent Molina va aconseguir l’única victòria després d’imposar-se a Sergio Nieto en dos sets.

Despres es van enfrontar al club murcià de Las Torres en una trobada molt igualada en el qual el club xativí va aconseguir imposar-se per 3-2 i d’aquesta manera assegurar la segona plaça en la lliga. 

El primer partit va ser el dobles mixt on Vicent Molina i Maria Sanz van caure un ajustat partit a tres sets front Ángel Rodríguez i Maria Vicente. Els dobles masculins i femenins jugats de forma simultanea van ser tots dos molt disputats amb resultats molt ajustats en totes les fases dels partits però que en tots dos casos es van decantar del costat xativí per a donar la volta al marcador i posar el 2-1.

Finalment es van disputar els individuals tant femení com masculí, on Nuria Martínez va assegurar el punt decisiu per a col·locar el 3-1. En l’altre partit Ximo Torres va iniciar cedint el primer set, però es va recuperar de manera magistral en el segon set on no va donar opcions al seu rival. En el tercer no va ser capaç d’allargar aquesta ratxa de bon joc i va acabr perdent per a col·locar el marcador final en 3-2.

El C.B Xàtiva – Caixa Popular perd la primera plaça, però assegura el segon lloc.