4a Jornada dels “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana” categoria infantil.

La segona prova del calendari internacional de parabàdminton no va abandonar el territori espanyol i després del primer torneig disputat la setmana passada a Vitòria gran part dels esportistes es van traslladar fins a Castella – La Manxa per a participar en el Spanish ParaBàdminton International Toledo 2023 que es va disputar de l’1 al 5 de març en la localitat de Toledo.

El Complex Esportiu Rafael del Pino va acollir a un total de 205 esportistes de 35 nacionalitats diferents que al llarg de la setmana van participar en aquesta nova cita esportiva. El Club Bàdminton Xàtiva va comptar en aquest torneig amb la presència de Thomas Wandschneider que com és habitual va participar en la prova d’individuals WH1 i en la de dobles WH1-WH2 al costat del seu company de selecció Rick Cornell.

Comencem el nostre resum del torneig per la prova d’individuals on Thomas va partir com a cap de sèrie número dos i va quedar enquadrat en el grup B on va aconseguir la primera plaça, però no sense esforç, perquè el jugador japonés Keita Nishimura no li ho va posar fàcil a l’esportista alemany, que després d’1 hora i 20 minutos va aconseguir imposar-se per un ajustat 18-21, 21-19 i 22-20 accedint a la següent fase del torneig.

Ja en quarts de final no va tindre dificultats per a superar al jugador italià Yuri Ferrigno i accedir a la semifinal que li va oferir l’encreuament amb el jugador japonés Hiroshi Murayama que es va imposar a Thomas per un doble 21-15, quedant el jugador del C.B Xàtiva amb el bronze.

En la prova de dobles masculí Thomas Wandschneider i Rick Cornell van partir com a caps de sèrie número dos i per tant en el grup B, on van aconseguir la primera plaça després d’imposar-se sense dificultats a la resta d’integrants d’aquest grup.

Ja en les semifinals la parella alemanya es va enfrontar a la parella coreana formada per Choi Jungma i Kim Jung Jun en un partit de gran igualtat. La parella asiàtica va començar anotant-se el primer set per un ajustat 22-20. Thomas i Rick no es van donar per vençuts i igualaven el marcador després de véncer per 19-21, en un altre set on la igualtat va ser la tònica dominant amb gran alternança de punts en el marcador tal com havia succeït en el primer set. Amb això es va arribar al tercer set que decidiria a la parella vencedora després d’1 hora i dotze minuts. Per desgràcia el gran esforç pas factura e els coreans vencien per 21-14 aconseguint el passe a la final, que posteriorment vencerien proclamant-se els vencedors del torneig. Thomas i Rick sumaven un nou bronze al seu impressionant palmarés.

4a Jornada dels “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana” categoria infantil.

Dissabte passat 4 de març la localitat de Xàtiva va acollir la quarta i última jornada dels “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana” categoria infantil. Jornada decisiva que decidiria als sis primers classificats en cadascuna de les proves que el mes vinent de maig disputaren el Campionat Autonòmic Escolar.

El Pavelló Municipal Francisco Ballester va reunir un total de 65 esportistes de 10 clubs i escoles municipals de la comunitat en una jornada que es va estendre des de les 9.00h fins a les 14.00h i on els assistents van poder gaudir de multitud de trobades.

El C.B Xàtiva va participar amb un total d’onze esportistes i després d’aquesta quarta jornada, en la qual els resultats de les proves d’individuals es van col·locar al voltant del 55% i les del dobles en un 32%, s’assegura la presència de diversos esportistes en el Campionat Autonòmic Escolar, sent quasi el 90% d’ells esportistes de la categoria aleví.