Els programes d’inclusió per a persones amb diversidad física o trastorns mentals greus compten amb una subvenció de 123.672 €

Ahir de matí es van incorporar a l’Ajuntament de Xàtiva les sis persones que entren a treballar al consistori durant els pròxims mesos mitjançant el programa Avalem Capacitats, les quals han estat rebudes per l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, la primera tinenta d’alcalde, Amor Amorós, la regidora de Recursos Humans, Xelo Angulo, i la regidora de Parcs i Jardins, Maria Beltrán. 

L’Avalem Capacitats compta amb dos programes diferenciats: EMDISC, per a persones amb diversitat física, i ETRAME, per a persones desocupades amb trastorn mental o problemes de salut greus. Aquestes sis incorporacions tenen una subvenció per part de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de 123.672,05 euros: 76.500 per al programa ETAME i 47.172,05 per al programa EMDISC. 

Les persones contractades passaran a desenvolupar tasques de conserges a edificis municipals durant els pròxims nou mesos amb una jornada laboral completa o almenys no inferior a les 20 hores setmanals. Aquestes persones es destinaran a espais com ara el CCX, Centre Cultural de Xàtiva, el JOC, el programa Itineraris, el Palasiet i la Llar del Jubilat. 

Segons ha indicat l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, «Hem obtingut una subvenció de la Generalitat Valenciana que ens va permetre contractar a sis persones per a ocupar diferents llocs en el nostre Ajuntament. Aquest és un programa nou que permet a persones desocupades amb determinades dificultats poder optar a un lloc de treball».