L’actuació compta amb un pressupost de més de 56.000 euros i busca millorar l’accessibilitat de les persones usuàries amb diversitat funcional

L’Ajuntament de Xàtiva ha començat les obres d’instal·lació d’un ascensor i una rampa al col·legi la Beneficència de Xàtiva per tal de millorar l’accessibilitat de les persones amb diversitat funcional.

La intervenció, executada per l’empresa Solve UP SL amb una inversió final de 56.156,64 euros, té la intenció de facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda a la primera i segona planta, mitjançant la col·locació d’un ascensor accessible en el buit de l’escala pròxima a l’entrada de l’edifici des del pati del centre. A més a més, per tal de completar l’actuació, també es substituirà l’escala existent a l’entrada per una rampa accessible.

Actualment, el col·legi de la Beneficència de Xàtiva no compta amb un recorregut accessible a les aules. En la seua reforma integral de 1989 es va executar una escala deixant un buit en previsió d’albergar un ascensor, però amb la particularitat que es tracta d’un espai molt limitat, i per això s’ha optat per la col·locació d’un ascensor hidràulic que no requereix tant espai en les instal·lacions externes a la mateixa cabina.

El regidor d’obres de Xàtiva, Ignacio Reig, ha explicat així l’actuació que s’ha fet.