La inversió supera els 72.000 euros i servirà per reformar els banys de la planta baixa i instal·lar un nou ascensor

L’Ajuntament de Xàtiva ha volgut aprofitar el tancament i les mesures extraordinàries provocades per la pandèmia de la Covid-19 per a realitzar millores en alguns dels seus edificis, com és el cas de la Casa de Cultura de Xàtiva.

La Casa de Cultura s’ubica en el Palau dels Mahíques Sanç, al carrer Montcada, i es va començar a construir a principis del segle XVII, ampliant-se considerablement en els anys 20 del darrer segle. 

En la dècada dels 90 es va rehabilitar per a ús públic com a Casa de Cultura, però aleshores no es va adaptar a l’accessibilitat degut a l’absència de normativa reguladora. La intervenció pretén eradicar la manca d’accessibilitat en la gran majoria d’espais i zones de l’edifici.

El regidor d’Obres de l’Ajuntament de Xàtiva, Ignacio Reig, ha informat sobre estes actuacions a la Casa de Cultura, la inversió destinada i el termini establert per a portar les obres a terme.

D’altra banda, cal destacar també el final de les obres de col·locació de la plataforma salva-escales per tal de millorar l’accessibilitat a la Biblioteca Municipal de Xàtiva, element que està operatiu des de fa ja algunes setmanes.

L’aparell és un elevador vertical que compta amb totes les mesures que la normativa de seguretat vigent demanda en aquest tipus d’instal·lacions, amb pany i claus per al seu funcionament, atès que es troba en l’exterior, junt a un col·legi, i també per evitar possibles actes vandàlics que perjudiquen la seua utilització, salvaguardant així la seguretat de les persones.