El projecte, que compta amb un pressupost del voltant de 9,7 milions d’euros cofinançats entre la Generalitat Valenciana i els fons europeus Feder, preveu un calendari d’execució de 17 mesos

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, va visitar ahir Canals acompanyat per l’alcaldessa, Mai Castells, membres de l’equip de govern i personal tècnic de Conselleria i de l’empresa adjudicatària, per a l’inici de les obres del nou IES Francesc Gil. Aquesta visita suposa donar per fi resposta a una demanda de més de quatre dècades, tant del poble de Canals com de la comunitat educativa d’aquest institut, el qual acull també alumnes dels municipis dels voltants. 

El projecte, que compta amb un pressupost del voltant de 9,7 milions d’euros cofinançats entre la Generalitat Valenciana i els fons europeus Feder, preveu un calendari d’execució de 17 mesos, amb la qual cosa el nou Francesc Gil podria reprendre l’activitat per al curs 2024/2025. Els operaris van començar ahir de matí a enderrocar les anteriors instal·lacions, que donaran pas a un disseny totalment nou que ampliarà en 230 places la capacitat del centre. 

Víctor García ha agraït l’esforç de l’Ajuntament de Canals, de la comunitat educativa, de la Conselleria d’Educació i, en definitiva, de totes les parts implicades per a poder fer realitat “un centre molt esperat”. A més, s’ha compromés a dur a terme totes les millores i revisions necessàries perquè el nou institut estiga “a l’avantguarda en matèria de tecnologia i sostenibilitat”. 

En aquesta línia, s’ha projectat una climatització mitjançant Unitats de Tractament d’Aire per a totes les dependències docents amb capacitat fred- calor i ventilació per a garantir una correcta renovació de l’aire en tot moment. A banda, s’ha dissenyat un sistema d’alta eficiència energètica per mitjà de plaques fotovoltaiques i equips d’aerotèrmia per al subministrament d’aigua calenta. 

Mai Castells ha volgut també traslladar el seu agraïment a tots els qui han fet possible que “les promeses i les paraules per fi s’hagen transformat en fets”. En especial, ha volgut fer menció al seu equip de govern, format quasi íntegrament per dones, amb qui “en un dia tan important com el 8M hem fet història”.